Øyvind Christoffersen i Statsbygg

Øivind Christoffersen kåret til årets leder

Øivind Christoffersen i Statsbygg er årets vinner av HR Norge prisen Kunsten å lede.

Publisert

Prisvinneren Øyvind Christoffersen holdt et innlegg om godt lederskap på HR Norges Personalforum i Tønsberg. Foto: Karine H. Henriksen.

Christoffersen har vært administrerende direktør i Statsbygg siden 2000. Han er utdannet fra Universitetet i Oslo med informatikk hovedfag, og har tidligere hatt lederjobb i it-selskapene Hewlett-Packard og Honeywell.

Du leder en organisasjon med over 800 ansatte, hvor henter du inspirasjon til å lede andre fra? – Første bud er å ha et godt privatliv og anledning til å fylle fritiden med aktiviteter som gjør at jeg kan koble ut fra jobben. Samvær med kona og runder på golfbanen bidrar til dette. Men også det å være sammen med de mange inspirerende og interessante medarbeiderne i Statsbygg gir overskudd i seg selv. Smalltalk med de ansatte er en viktig kilde til inspirasjon. Hva er dine viktigste råd til unge, ambisiøse ledere i dag?– Vær ydmyk. Sett deg inn i dine medarbeideres situasjon og se den konteksten du skal lede i. Vær krevende, men også rimelig og for all del må du ikke si en ting og gjør noe ganske annet. Alt en leder gjør blir sett og lagt merke til, veiet og analysert av medarbeiderne. Ha integritet – du må kunne møte og stå for dine egne handlinger.

Hva er du mest stolt av i din karriere?– Det er den utviklingen vi har fått til i Statsbygg. At omdømmet vårt har gått fra å være utskjelt til å bli sett på som en rollemodell og en aktør som er betydningsfull for utviklingen av bygge og eiendomsmarkedet. Jeg er stolt over utviklingen i gjennomførings- og leveranseevnen vår, at vi når våre budsjettmål og ikke minst at vi over lang tid har hatt en sammenhengende positiv utvikling på medarbeider- og kundemålinger.

Les hele intervjuet med Christoffersen i siste utgave av Personal og Ledelse.

"
Powered by Labrador CMS