kompetanseprisen-2011-stort.jpg

Kompetanseprisen til National Oilwell Varco

– Kompetanseprisen er en viktig anerkjennelse av mange års innsats i utvikling av talenter i en av verdens mest kompetansekrevende industrier, sier daglig leder Frode Jensen i National Oilwell Varco.

Publisert

Arnfinn Juvasstøl fra NOV, Gunnar Marius Bjelke fra Priskomiteen og administrerende direktør Frode Jensen i NOV. Foto: HR Norge.

NOV får HR Norges Kompetansepris etter mange års målrettet arbeid med talentutvikling på alle plan.

Juryen er spesielt imponert over deres fokus på individuell utvikling, - et fokus som starter på toppen i ledergruppa, og gjennomsyrer hele organisasjonen.

Selskapet er en relativt anonym gigant i Norges mest suksessrike eksportnæring: Offshore-teknologi og kunnskap. Selskapet har 3 400 ansatte i Norge, og den norske delen av selskapet omsatte i fjor for ca. 20 milliarder kroner. Talent og de ansattes kompetanse er den viktigste råvaren i selskapet.

Tidobling av omsetningen

Kristiansand-selskapet startet som Hydralift. Oppkjøp og sammenslåinger med Hitec i Stavanger, Procon i Asker og Molde Stålprodukter skapte rask vekst, og i 2002 ble det hele kjøpt av amerikanske National Oilwell. I 2005 fusjonerte National Oilwell og Varco til National Oilwell Varco. Morselskapet har mer enn 50.000 ansatte på verdensbasis.

- Det var en "match made in heaven", sier direktør Jensen og legger til:

- Siden den gang har vi tidoblet omsetningen og tredoblet antallet ansatte.

Kombinasjonen av ulike globale aktører med ulik, men komplementær kompetanse, gjorde NOV til en ‘plug-and-play’ leverandør for verft over hele verden. Kundene lager skroget, mens NOV lager all ‘innmaten’ som skal til for at installasjonene skal fungere.

Simulatortrening

NOV investerer stort i kompetanseutvikling av sine ansatte. Mye av treningen av de ansatte gjøres i fire simulatorer hvor utstyret er det samme som ute i felten.

Selskapet vokser fort. I 2011 ble 400 nye personer anssatt og i 2012 skal de ha ytterligere 300 personer inn. Jensen ser Kompetanseprisen som et viktig skritt for å synliggjøre virksomheten som en attraktiv arbeidsplass i et arbeidsmarked hvor etterspørselen etter gode hoder er enorm.

Satser på utvikling

- Muligheten for personlig utvikling og vekst er et konkurransefortrinn når det gjelder rekruttering og et lojalitetsbyggende moment fo å holde på ansatte, sier Jensen.

- HR Norges Kompetansepris er en sterk anerkjennelse av den innsatsen vi legger ned i kompetanseutvikling her.

Tidligere vinnere av Kompetanseprisen

2011: Hydro Aluminium Høyanger Verk

2010: Gjensidige Forsikring

2009: Ergo Group

2008: Ullern videregående skole

2007: Forsvarets Spesialkommando

2006: TINE v/Tine Personal og Kompetanse

2005: GE Healthcare Lindesnes Fabrikker

2004: Statoil Detaljhandel AS

2003: Norske Skog Union

2002: Snøhetta Arkitektkontor

2001: Gjensidige NOR Sparebank

2000: Ekornes ASA

1999: Nidar AS

1998: Leiv Vidar AS

1997: Hjemmetjenesten i Alta

HR Norge er en medlemsorganisasjon for alle som jobber med HR-relevante tema. I dag er HR Norge landets største HR- og ledelsesfaglige nettverk som består av 2800 medlemmer fra både privat og offentlig virksomhet.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS