servitør_colourbox

Fortsatt ledige sommerjobber

Det er fortsatt håp for ungdom som ønsker seg sommerjobb, viser ferske oversikter. Mange virksomheter er ennå ikke helt i mål med å skaffe ferievikarer.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox)

– Det lyses fortsatt ut sommervikariater gjennom stillingsdatabasen vår. I løpet av mai ble det lagt ut 1800 nye slike jobber, sier seniorrådgiver Johannes Sørbø i NAV. Blant annet er det fremdeles gode muligheter i helse- og omsorgssektoren. – Tradisjonelt har det for eksempel vært krevende for sykehjemmene å skaffe nok folk i ferien. Det finnes ledige sykehjemsjobber en rekke steder i landet også i år. Ungdom som vil prøve seg i hotell- og reiselivsnæringen har også muligheter.– Det står en del jobber åpne for skoleelever og studenter som vil skaffe seg arbeidserfaring, sier Sørbø.

Fortsatt muligheterUtstyrskjeden Biltema har i år søkt etter 200 ferievikarer til sine 50 varehus rundt om i landet. – En del vikariater er ennå ikke besatt. Hos oss finnes det fortsatt muligheter for ungdom som vil skaffe seg spennende og nyttig erfaring fra varehus, sier Tommy Fredriksen, daglig leder i Biltema Norge. Kjeden selger i hovedsak egne merkevarer innen bil, båt, MC, bygg, hjem og fritid. Biltema har åpnet to nye varehus hittil i år, og åpner enda ett i august. – Det at vi er i vekst og stadig lanserer nyheter, gjør det attraktivt å jobbe hos oss. Serviceinnstilling, behagelig fremtreden og viljen til å gi det lille ekstra er egenskaper vi gjerne ser etter, sier Fredriksen.Biltema har som mål å doble antall varehus i Norge til 100 og er på jakt etter egnede tomter og lokaler i og rundt en rekke byer.

Positivt signalÅ vise stå-på-vilje som ung er viktig også for senere suksess som jobbsøker, mener Eirik Bache-Wiig, direktør i FINN jobb. – All arbeidserfaring er nyttig. Å ha hatt sommerjobber gir et positivt signal til arbeidsgivere, og etternølere har fortsatt muligheter i år, sier han. Den siste uken er det lagt ut en rekke sommerjobb-annonser på FINN, totalt med 135 nye stillinger, blant annet som butikkassistenter, selgere og hotellbetjening. – Vikarbyråene er blant dem som legger ut jobber. Det kan tyde på at fellesferien kanskje kommer brått på for endel arbeidsgivere, slik at de får det travelt med å skaffe feriehjelp. Sjansen for å få seg sommerjobb er fortsatt tilstede, bekrefter direktør Stein André Haugerud i bemannings- og rekrutteringsselskapet Proffice.– Det gjelder å lete aktivt, sende søknader og ta initiativ. En god del virksomheter er ennå ikke ferdig med årets vikaransettelser, sier Haugerud.

Powered by Labrador CMS