Jobb-og-ferie

En av tre ansatte jobber i ferien

Nesten hver tredje svenske ansatt i privat sektor opplever at de må være tilgjengelige for jobben i ferien.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Men det er færre som har planer om å jobbe i ferien i år sammenliknet med fjoråret. Det viser en undersøkelse fra fagforbundet Unionen, gjengitt av det svenske magasinet Arbetsliv.Halvparten av de som opplevde at de må være tilgjengelige i ferien oppgir at de vil avlaste kolleger, og lika mange oppgir att de vil avlaste for kunder. Fire av ti skulle helst ville slippe å være tilgjengelige i ferien. Knapt én av fem har problemer med å koble ut jobben i ferien.

Ferieloven– ferieloven er der for at de ansatte ikke skal brenne seg ut. Selvsagt kan du ikke jobbe og ha ferie samtidig. Den stadige tilgjengeligheten kan gi kortsiktige gevinster, men også store langsiktige kostnader og konsekvenser for den enkelte, bedriften og samfunnet, sier forbundsleder Cecilia Fahlberg i Unionen.

Framgang Men sammenliknet med fjorårets måling er det betydelig færre som opplever at de må være tilgjengelige i ferien, 29 prosent i år sammenliknet med 43 prosent året før. Menn opplever i høyere grad enn kvinner at de må jobbe i ferietiden. Undersøkelsen er webbasert og omfatter 2 282 intervju med ansatte i privat sektor.

(arbetsliv.se)

Powered by Labrador CMS