arve-kvalsvik-og-steinar-nu.jpg
arve-kvalsvik-og-steinar-nu.jpg

DNB og Statoil er studentenes førstevalg

Et nytt selskap satser nå på å finne ut hvilke preferanser dagens unge studenter har i forholdt til drømme-arbeidsgiverne. Se de første tallene fra den nye undersøkelsen Karrierebarometeret, hvor DNB og Statoil troner på toppen blant årets studenter.    

Publisert

– Vi har en godt dokumentert metode og har bygget undersøkelsen slik at vi kan analysere sammenhenger mellom trekk ved organisasjonene og hvor attraktive de er , sier Arve Kvalsvik i Evidente og Steinar Nupen i StudentTorget.

Karrierebarometeret er utviklet i et samarbeid mellom StudentTorget og Evidente, og er et verktøy som utarbeider rangeringslister av attraktive arbeidsgivere innen ulike studentgrupper. Selskapet lager også individuelle rapporter som gir en oversikt over hvilke faktorer som har positiv og negativ innflytelse på attraktiviteten hos selskapene.

Måler norske studenter

Det finnes allerede undersøkelser som måler studentenes ønsker og drømmearbeidsplass. Universum Global har i mange år gjennomført tilsvarende undersøkelser internasjonalt, men også nasjonalt i Norge.

Hva er årsaken til at dere har etablert Karrierebarometeret?

– StudentTorget har gjennom mange år hjulpet organisasjoner å komme i kontakt med studenter. Med Karrierebarometeret kan vi i tillegg hjelpe kundene våre å forme et budskap som treffer mest mulig effektivt, sier Steinar Nupen, Salgssjef i StudentTorget.

Høy kvalitet og god balanse

Vårens undersøkelse viser at dagens studenter vektlegger organisasjoner som er kjent for å levere produkter eller tjenester av høy kvalitet. Som nummer to på listen ligger god balanse mellom jobb og fritid. I tillegg verdsetter studentene mulighet for å bygge nettverk, spennende arbeidsoppgaver og at bedriften satser på de ansattes utvikling.

– Av 30 attributter som ble kartlagt kom lønn på 25. plass. Det gamle trikset med å kaste penger etter folk er derfor sannsynligvis ikke lenger tilstrekkelig. Det er langt viktigere å tilby balanse mellom jobb og fritid, spennende oppgaver og et godt system på utvikling av ansatte, sier Arve Kvalsvik.

Topp 10 for økonomistudenter:

1. DNB 2. Statoil3. Aker Solutions 4. McKinsey & Company 5. Norges Bank 6. Boston Consulting Group 7. PwC 8. Microsoft 9. Deloitte10. Ernst & Young

Topp 10 for ingeniører:

1. Statoil 2. Aker Solutions 3. Subsea7 4. SINTEF 5. Aibel 6. GE Oil & Gas 7. FMC Technologies 8. Kværner 9. Multiconsult10. Schlumberger

Fakta om Karrierebarometeret og StudentTorget

StudentTorget eier og driver blant annet nettsidene www.studenttorget.no, www.karrierestart.no og studentmagasinet Campus. Undersøkelsen sendes ut elektronisk gjennom QuestBack til 80 000 studenter. I tillegg legges den som pop-up på StudentTorget sine studentnettsider. Samlet har Karrierebarometeret rundt 7000 respondenter fra 1. april til 1. mai 2012.

Powered by Labrador CMS