Sykler-på-jobben
Sykler-på-jobben

Slått av svenske syklister

Det er trendy å tenke miljø, og det er trendy å trene. Likevel er vi dårlige på å kombinere disse tingene når det gjelder å komme seg til og fra jobb. En undersøkelse fra Xtra personell viser at svenskene både er bedre til å reise kollektivt – og til å sykle – til jobb enn oss.

Publisert

Ill.foto:Colourbox.

Undersøkelsen, utført av analysebyrået InFact for Xtra personell, viser at hele 63,3 prosent av de spurte nordmennene tar bilen til jobb, fremfor å ta kollektivtransport, gå eller sykle.

– Jeg er overrasket over at det er så mange som benytter seg av bilen til jobb. Noe henger selvsagt sammen med større avstander utenfor byene, men da burde tallene være relativt like i Sverige.

- Men undersøkelsen viser at svenskene er mye bedre til både å reise kollektivt, sykle og gå til jobb, sier administrerende direktør i Xtra personell, Kristian Fæste i en melding.

I Sverige er fordelingen som følger: 53 prosent kjører bil til jobb, 18,3 prosent benytter kollektivtransport, 10,2 prosent går og 16,4 prosent sykler. Det er altså ingen tvil om at svenskene er bedre enn oss til å la bilen stå på vei til jobben.

Sykling er utvilsomt blitt trendy, men i Norge erd det 7,7 prosent av oss velger sykkelen på vei til jobb.

Innenfor Norges grenser er det også forskjeller etter hvilken landsdel vi bor i. De som jobber i Rogaland er miljøverstingene, her tar hele 75,5 prosent bilen til jobb.

Osloboere er kanskje ikke overraskende best til å reise kollektivt i jobbsammenheng (38,2 prosent). Og det er faktisk trøndere som er best til å benytte sykkelen til jobb: i Trøndelag sykler 19,2 prosent.

– Tallene viser at vi helt klart har et forbedringspotensial når det gjelder å komme seg til jobb på en mer miljøvennlig måte. Å motivere sine ansatte til å gå eller sykle til jobben kan kanskje gjøres enklere ved å delta i konkurranser som «Sykle til jobben», som er en kampanje for å få opp aktivitetsnivået til norske arbeidstakere, sier Fæste.

Powered by Labrador CMS