hanne.JPG

Hanne Refsholt er Årets HR-leder

Vinneren av prisen Kunsten å lede har satset stort på menneskene i Tine. Det har gitt gode resultater, både i form av økonomi og utvikling av bedriftens humane kapital - de ansatte.

Publisert

Wenche Hagan i HR Norge overrekker prisen til konsernskjef Hanne Refsholt i Tine. Foto: Øystein Knoph

Konsernsjef Hanne Refsholt i TINE ble i dag tildelt prisen ”Kunsten å lede – årets HR-leder” av medlemsorganisasjonen HR Norge.

– Overraskende, morsomt og svært inspirerende, sier Refsholt.

Siden 1989 har medlemsorganisasjonen HR Norge delt ut prisen til ledere som har oppnådd gode resultater gjennom måten de leder på.

Hanne Refsholt har vært ansatt i TINE siden 1988, med et opphold på tre år i Kjøttbransjens Landsforening. Hun er utdannet sivilagronom fra Norges Landbrukshøgskole og har en MBA fra BI. Hanne Refsholt begynte i TINEs forsknings- og utviklingssenter i 1988, gikk gradene i organisasjonen og ble visekonsernsjef i TINE i 2002. Det var hun til februar 2005 da hun ble konsernsjef.

– Skaper resultater sammen

TINE er i dag nummer 25 på Dagens Næringslivs liste over de 500 største norske selskapene i Norge, og det var en stolt og glad Hanne Refsholt som mottok prisen.

– Det er både overraskende og overveldende å motta denne prisen, men også veldig moro. Vi arbeider hver dag for at TINE skal hevde seg godt i en stadig tøffere konkurranse, og gleder oss over å skape gode resultater sammen. Det at noen utenfor TINE legger merke til hvordan vi oppnår resultater gjennom ledelse på alle nivåer, er noe alle TINEs ansatte vil være stolte over.

I juryens begrunnelse heter det at ”det bare er personer med særskilte lederegenskaper som får oppleve slike karriereløp – en bragd som blir enda mer bemerkelsesverdig når den skjer over mange år, og i rammen av en stor og kompleks organisasjon som TINE.”

Tydelig lederskap

Hanne Refsholt har bygget et solid lederteam rundt seg og vektlagt kvaliteter som personlighet, verdigrunnlag og solid fagkompetanse hos den enkelte leder. Hun presiserer at man må ha et tydelig lederskap.

– Det skal ikke være tvil om hva jeg mener i viktige spørsmål. Samtidig tror jeg man kommer langt med å være lyttende og ydmyk. Det er viktig å være klar over at som leder er man ikke best i alt. Å gjøre andre gode, er kanskje den viktigste oppgaven for en leder. I TINE har vi fantastisk mange dyktige medarbeidere på alle nivåer. Vår ambisjon er å ta ut det fulle potensialet som bor i den enkelte.

I juryens begrunnelse heter det avslutningsvis:

”Hanne Refsholt er en betydelig kraft og pådriver som uten store fakter og prangende overskrifter fører meierisamvirket over i en ny epoke. Endringene skjer i tett samarbeid med de ansatte og de drøyt 15 000 melkebøndene som er eiere av denne meget komplekse organisasjonen. Det er to sentrale modeller innen norsk næringsliv som smeltes sammen til én. Samvirket og norsk dialogbasert ledelse inngår i en kraftfull enhet som danner basis og strukturkapital med stor økonomisk verdi”

Om TINE SA:TINE SA er morselskapet i konsernet TINE Gruppa. TINEs formål er å drive næringsmiddelvirksomhet på samvirkebasis. TINE er representert over hele landet med sine vel 15 000 eiere, mer enn 5 700 ansatte, 44 meierianlegg, 5 meieriterminaler og 8 produksjonsanlegg i annen virksomhet. Konsernet har datterselskap i Sverige, Danmark, Storbritannia og USA. Omsetning i TINE Gruppa var 18,9 milliarder kroner i 2009.

Om "Kunsten å lede":HR Norges «Kunsten å lede – årets HR leder» har til formål å framheve sammenhengen mellom godt lederskap av mennesker og gode resultater. Prisen deles ut hvert år til en person som i sitt lederskap ivaretar prinsipper og praksis som bygger på anerkjente, gode HR-prinsipper.

Siste års vinnere erBjørn Kjos (2009) Marit Breivik (2008) Terje Venold (2007) Idar Kreutzer (2006) Morten Aas (2005) Helen Bjørnøy (2004).

Les intervju med vinneren her.

" Om HR Norge:HR Norge er en medlemsorganisasjon for alle som jobber med HR - personal og ledelse. I dag er HR Norge landets største HR- og ledelsesfaglige nettverk. Organisasjonen består av 2500 medlemmer fra privat og offentlig virksomhet.

Powered by Labrador CMS