Arbeidskolleger 2

Et kvarter på private gjøremål

En svensk undersøkelse viser at seks av ti ansatte bruker et kvarter om dagen på private oppgaver. Verstingene bruker opp til en time om dagen, skriver Hms Magasinet.

Publisert

De fleste som bruker arbeidstiden til private gjøremål bestiller legetime eller holder kontakt med familie og venner.

Moderne teknologi gir et utall muligheter til ikke å jobbe når du er på jobb. Stikkord er Facebook, Twitter og nettsurfing.

Likevel bruker de fleste svensker arbeidsdagen til å jobbe. Det kommer frem i en undersøkelse utført av tidsskriftet Du och jobbet.

Nesten 3000 personer svarte på hvilke private sysler de pleier å utføre i arbeids¬tiden, utenom lunsjtid og faslagte pauser.

Syv arbeidsdager på private gjøremål

I den ene enden av skalaen finnes de 14 prosent som ikke bruker et eneste minutt av arbeidsdagen på private ærend. Verstingene utgjør 5 prosent og de bruker minst en time til private gjøremål.

Men de aller fleste, 6 av 10, bruker rundt et kvartet på private saker i arbeidstiden. I løpet av ett arbeidsår vil altså 7 arbeidsdager forsvinne, for majoriteten av oss.

Lege- og familiekontakt

De vanligste private syslene er å bestille legetime, ha kontakt med familien og prate privat med kollegaer. Surfing på nettet er også vanlig, mens bruk av Facebook og Twitter har et begrenset omfang.

Sett i et internasjonalt perspektiv er svenskene svært pliktoppfyllende. I en amerikansk undersøkelse brukte de ansatte hele 1,5 arbeidstimer pr. dag på annet enn jobb. Også britiske og danske undersøkelser tyder på oftere private ærend enn i Sverige.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

"
Powered by Labrador CMS