Grunderkvinne2.jpg

Årets kvinnelige gründer 2010

Elisabet Norderup Michelson ble kåret til årets kvinnelige gründer den 8. mars av Nærings- og handelsdepartementet. Med prisen fulgte en million kroner til utvikling av bedriften Elmico. 

Publisert

Elmico AS på Galterud ved Skarnes, ledes av Elisabet Norderup Michelson. Hun er tidligere tildelt etablerer stipend. (Foto: Asle Isaksen)

- Elisabet Norderup Michelseon viser at det er mulig å ta steget ut fra en større bedrift og satse på det hun selv ville og trodde på i en mannsdominert bransje, sier Halvard Ingebrigtsen, statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet. Ingebrigtsen delte ut prisen sammen med Gunn Ovesen i Innovasjon Norge.

Prisen er et initiativ fra Nærings- og handelsdepartementet og Innovasjon Norge som ble delt ut første gang i fjor.

– Fellesnevneren for finalistene er at de driver bedrifter med høy innovasjonsgrad og betydelig potensial til vekst, både i Norge og internasjonalt, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge Gunn Ovesen.

Høye krav

Innovasjon Norge mottok i 31 forslag til kandidater, hvorav seks ble plukket ut som finalister.

Kriterier som er lagt til grunn for valg av prisvinner er: • Høy innovasjonsgrad• Vekstpotensiale internasjonalt • Gjennomføringsevne• Økonomi

Blant de seks finalistene finner vi i tillegg til vinneren:

• Charlotte Bjørn Gamst og Mette Grimsgaard/Handysize • Siri Damslet Skøien/Comlight AS • Britt Sauar/Epleblomsten AS • Inger Reidun F Aukrust v/Syntavit AS• Torunn Aakermann v/Kinera AS.

Fokus på kunden

I juryens begrunnelse heter det at årets kvinnelig gründer opererer i en svært mannsdominert næring og hun er en høyt kvalifisert daglig leder og styreformann i selskapet i Elmico.

Internasjonal vekst

Michelson er engasjert i internasjonale nettverk innen sitt fagfelt og har en klar strategi for videre internasjonal vekst for selskapet. Hennes gjennomføringskraft og evne til å lykkes sammen med sitt team, har resultert i en unik høykompetansebedrift innen utfordrende sektorer.

Satser på utvikling

Bedriften, som Michelson leder og er gründer til, er en kunnskapsintensiv virksomhet og baserer sin framtidige vekst på å være langt fremme gjennom fokus på utvikling. Bedriften har som målsetting å utvikle innnovative og funksjonelle løsninger med utgangspunkt i kundens behov. Bedriften har klare internasjonale ambisjoner og er meget sterk faglig med gode relasjoner og nettverk internasjonalt.

Bedriften er etablert i 2003, lokalisert på Galterud i Hedmark fylke, og utvikler kundespesifike konsepter basert på epoxy, polyuretan, polyurea, akryl eller polyester til industri og byggebransjen, offshore, kjemisk teknisk industri og verftsindustrien.

Selskapet har allerede vært involvert i internasjonale prosjekter og har etablert produksjonslokaler på Galterud bruk. Bedriften omsatte i 2009 for ni millioner kroner, og har et budsjett for 2010 på ti millioner kroner.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

"
Powered by Labrador CMS