Continental Airlines

Vi reiser mer

Tre av fem nordmenn var på reise med overnatting i løpet av 1. kvartal 2010, noe som tilsvarer drøyt 2,1 millioner nordmenn, viser tall fra SSB.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.

Antall personer på reiser har økt med nesten 10 prosent sammenlignet med 1. kvartal 2009.

Vi reiste 4,9 millioner ganger i løpet av årets 1. kvartal, 3,3 prosent mer enn i samme kvartal i fjor. Nesten tre fjerdedeler av turene gikk til reisemål i Norge. Både innenlandsreisene og utenlandsreisene hadde positiv vekst med henholdsvis 2,9 og 4,7 prosent. Også for yrkes- og feriereiser var det en økning.

På reisene i 1. kvartal hadde vi i alt 21,8 millioner overnattinger. Dette tilsvarer en økning på hele 23,1 prosent fra 1. kvartal i fjor. Det betyr at en gjennomsnittlig reise innebar drøyt fire overnattinger. Innenlandsreisene hadde i gjennomsnitt tre overnattinger, mens en gjennomsnitts utenlandstur varte noe lenger og omfattet nesten 8 overnattinger.

Bil innenlands, fly utenlands

I 1. kvartal 2010 brukte vi bilen på 62 prosent av reisene innenlands. Tilsvarende andel i 1. kvartal i fjor var 65 prosent. Vi brukte fly på 23 prosent av reisene innenlands, mens på turer til utlandet valgte vi flyet på tre fjerdedeler av reisene.

Flere velger kommersiell overnatting

I 1. kvartal overnattet vi på kommersielle overnattingssteder på 60 prosent av innenlandsreisene våre. På feriereisene var det mest vanlig å overnatte privat. I fem av seks tilfeller valgte vi hotell på yrkesreiser.

Påskens innvirkning

Påsken 2010 falt i månedsskiftet mars/april, mens den i 2009 i sin helhet falt i april måned. De påskereisene som ble påbegynt for eksempel fredag eller lørdag før palmesøndag, blir regnet som reiser i 1. kvartal. Dette til tross for at mesteparten av overnattingene fant sted i 2. kvartal.

(SSB)

Powered by Labrador CMS