Varebud

Bedre tider for bemanningsbyråene

Bemanningsbransjen i Oslo vokste med 21 prosent fra tredje til fjerde kvartal i fjor, viser kvartalsstatistikken til NHO Service. For hele landet er veksten på ti prosent.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox)

– Bemanningsbransjen er nå i ferd med å legge de dårlige tidene bak seg, sier fagsjef Even Hagelien i NHO Service.

Bedre tider i sentrale strøk

Det er særlig i Oslo og Østlandsområdet at utleie av arbeidskraft har tatt seg kraftig opp. I Oslo var veksten fra tredje til fjerde kvartal på hele 21 prosent.

– Ut fra våre tall ser det ut til at krisen på Østlandet i stor grad er over. Men også i andre tett befolkende områder som Telemark, Rogaland og Hordaland har veksten vært kraftig de siste månedene.

De som fortsatt sliter, er industritette områder på Vestlandet og Sørlandet.

Les også: Økt optimisme blant ledere

Tre år siden tilsvarende vekst

For landet som helhet var veksten i bemanningsbransjen på ti prosent.

–Det er tre år siden vi sist så tilsvarende vekst fra tredje til fjerde kvartal, sier Hagelien.

Det er likevel et godt stykke igjen til bransjen er tilbake til rekordaktiviteten i 2008. Fjerde kvartal i fjor leide bemanningsselskapene ut 17 prosent færre timer enn på samme tid året før.

Nedgang på 21 prosent i 2009

2009 var et svært vanskelig år for bransjen med en nedgang på 21 prosent i utleie av personell. Rundt 60 bemanningsbedrifter måtte legge ned, de fleste av dem var små selskaper.

– Men mange bedrifter har vært gode til å omstille seg, slik at bransjen som helhet nå er styrket i forhold til markedet, sier Hagelien.

Flere offentlige kunder

Det offentlige har i løpet av fjoråret vokst kraftig som kunde for bemanningsbransjen.

– Det er stor mangel på pedagogisk personale som kan jobbe i barnehager og skoler. Gjennom hele fjoråret har det vært stor økning i antall oppdrag for å skaffe lærere og barnehagepersonell.

Det har også vært vekst i utleie av personell til hoteller, restauranter og kantiner og til butikker og handelsvirksomheter, viser kvartalsstatistikken fra NHO Service.

Les også: Offentlige ansatte tryggere enn noen gang

Mindre faste stillinger

Rekruttering til faste stillinger ligger fremdeles på et lavt nivå.

– Rekruttering til faste stillinger ligger mer enn 40 prosent under nivået i fjerde kvartal 2008. Men nå er det vekst igjen, også på det feltet. Og særlig rekruttering av ledere, her har det vært en fordobling siden i fjor sommer, sier Even Hagelien.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

"
Powered by Labrador CMS