Ung forretningsmann med pil opp

Tilrår \"omvendt\" karriereløp

Karrierebevisste, nyutdannede mennesker blir rådet til å snu opp ned på etablerte sannheter og begynne yrkesløpet i privat sektor i stedet for i det offentlige.

Publisert

I mange bransjer - og i mange år - har det vært vanlig å begynne i en dårlig betalt jobb i stat eller kommune, for siden å klatre slik at man kan nå målet om en godt betalt prestisjejobb i privat sektor.

Men nå anbefaler flere karriererådgivere å gå motsatt vei, skriver Teknisk Ukeblad.

Les også: Lønnsgap for jurister og økonomer

" Start privatEn av dem som anbefaler å begynne i den andre enden, er Per André Marum, som er daglig leder i hodejegerselskapet Marum Executive Search. Han sier dette:

- Generelt lønner det seg å starte i privat sektor om du har lyst til å jobbe der i løpet av karrieren. Mange vil finne det vanskelig å skifte på et senere tidspunkt. Det er lettere å gå fra privat sektor til offentlig sektor enn omvendt.

Enklere å ombestemme segDet samme hevder Guri Larsen, direktør i Adecco Seleddt:

- Det kommer an på hva du er ute etter. Men det virker som det er enklere å få fra privat til offentlig enn omvendt dersom du skulle ombestemme deg senere, sier hun til Teknisk Ukeblad.

Krevende byråkratiDerimot mener John Endsjø noe annet. Han er administrerende direktør i hodejegerselskapet Transearch:

- I dag finnes det svært attrakive lederstillinger i det offentlige, men for å lykkes her, er det nesten obligatorisk at man selv har lang erfaring i hvordan det offentlige byråkratiet fungerer og hva som kreves av formaliteter for å lykkes.

Powered by Labrador CMS