Arbeidsmiljø-colourbox

Planlegger flere ansettelser

Norske arbeidsgivere er på topp i Europa når det gjelder framtidstro. Hver fjerde arbeidsgiver planlegger å øke bemanningen i fjerde kvartal. Særlig industrien har fulle ordrebøker og varsler rekordsterk sysselsetting.

Publisert

23 prosent av alle norske arbeidsgivere i både privat og offentlig sektor oppgir at de planlegger å øke bemanningen i løpet av oktober, november og desember.

Bare fem prosent sier de vil nedbemanne, noe som gir et nettotall på 18 prosent.

Dette kommer fram i Manpowers internasjonale arbeidsmarkedsbarometer, som ble offentliggjort i dag. Ikke siden målingene begynte i Norge i 2003, er det registrert så sterke tall for fjerde kvartal.

Sterkest i EuropaDen kvartalsvise undersøkelsen er foretatt blant et representativt utvalg på 752 norske arbeidsgivere og nesten 50 000 arbeidsgivere i 27 land.

Ingen andre land i Europa kan vise så sterke tall som Norge. Sverige er nærmest, hvor netto 14 prosent av arbeidsgiverne planlegger oppbemanning. Italia, deriomt, ligger nederst med netto -1 prosent.

Industri på toppAlle bransjer i Norge unntatt primærnæringene forventer en netto positiv vekst i sysselsettingen i fjerde kvartal. Den kraftigste oppbemanningen varlset i industrien. Fire av ti industribedrifter forventer å øke bemanningen i årets siste kvartal.

- Norsk industri melder om kapasitetsproblemer og sterk ordreinngangen. Det er sannsynsligvis årsaken, sier konsernsjef i Manpower, Terje Nygaard.

Les også: Norsk tiltrekningskraft får stryk

"
Powered by Labrador CMS