Ingeniør - colourbox
Ingeniør - colourbox

- Behold tilleggspoeng for realfag

Elever i videregående skole må fortsatt få tilleggspoeng for å lese realfag, mener ingeniørorganisasjonen NITO. Hvis ikke, vil flere ungdommer velge disse fagene bort, slik at rekrutteringssituasjonen blir enda vanskeligere.

Publisert

- Vi må snarere jobbe enda hardere for å rekruttere til høyere utdanning innen realfag, ingeniørfag og teknologiske fag, sier president i NITO, Marit Stykket.

Hun kommenterer en fersk undersøkelse fra Statistisk sentralbyrå som viser at ordningen med tillegspoeng for realfag ikke får flere til å studere disse fagene, slik meningen var.

Leger og veterinærerI stedet brukes ekstrapoengene til å komme inn på studier som medisin, tannlege, veterinær og økonomi.

Les også: Bruker realfag til andre studier

- Vi kan godt diskutere om ordningen med tilleggspoeng for realfagsfordypning funbgerer best mulig i dag. Vi kan for eksempel se for oss å gi poeng for fordypningen bare til de elevene som velger å gå videre med dette innen realfag eller ingeniørfag senere, sier Stykket.

" Andre mekanismerHun mener at rekrutteringen til ingeniør- og realfag styres av andre mekanismer enn disse tilleggspoengene. Likevel er de viktige.

I fjor valgte bare 14 prosent å studere realfag som høyere utdanning, mot 19 prosent i 2001.

Powered by Labrador CMS