Henrik D. Sørensen

Finans på topp i arbeidsglede

Norske arbeidsplasser ligger i den øverste verdenseliten når det gjelder arbeidsglede. Og ingen i Norge har medarbeidere med større arbeidsglede enn bankene og forsikringsselskapene.

Publisert

De hyggelige konklusjonene for norsk arbeidsliv kommer fram i den norske versjonen av European Employee Index (EEI), som ble presentert på HR-messen i Oslo onsdag.

EEI er en undersøkelse av arbeidsglede og lojalitet i Norden. I år er datagrunnlaget utvidet til 20 land. Undersøkelsen lages og utgis av danske Ennova, og HR Norge bidrar med tolkning og kvalifisering av de norske funnene.

Det var administrerende direktør i Ennova, Henrik D. Sørensen som presenterte funnene på HR-messen. Han kunne fastslå at norske arbeidsplasser ligger helt i topp i verden når det gjelder arbeidsglede, med 69 av 100 mulige poeng i gjennomsnitt.

Store bransjeforskjellerLikevel er det store forskjeller mellom bransjer. For mens bank og forsikring ligger på topp, tett fulgt av kultur, foreningsvirksomhet, undervisning og forskning, ligger post og telekommunikasjon aller nederst.

- Disse bransjene har vært gjennom store omstillinger i lang tid. Det gjenspeiler seg i tallene, sier Sørensen.

Det daglige arbeidetHan minner dessuten om at hele 15 prosent av arbeidstakerne kan sies å ha lav arbeidsglede. De er verken tilfredse eller motiverte i forhold til jobben.

- Dette er mennesker som gruer seg til å gå på jobb hver morgen, understreker han.

I den andre enden av skalaen finner vi 11 prosent som er preget av svært høy arbeidsglede.

Det er først og fremst i forholdet til sitt daglige arbeid at nordmenn finner arbeidsgleden. Faglig og personlig utvikling skårer svært lavt som årsak til økt arbeidsglede.

Powered by Labrador CMS