Unge ledere er lojale

Det er en myte at unge ledere er mindre lojale enn sine eldre kolleger. Det fremgår av en ny undersøkelse som Ledernes Hovedorganisasjon i Danmark har utarbeidet.

Publisert

Bare hver tredje leder under 30 år overveier å bytte jobb. Til sammenlikning ser nesten hver andre leder mellom 40 – 44 år seg om etter nye muligheter.

Analysekonsulent i Ledernes Hovedorganisasjon i Danmark, Mette Nørgaard, mener at de unges misforståtte ry som karrierehoppere henger sammen med at de generelt er raske til å søke seg vekk fra jobber som ikke lever opp til deres forventninger.

- Unge ledere i dag er målrettet og bevisste på hva de har av valgmuligheter. Derfor blir de bare kort tid i jobber som gir for lite mulighet til å realisere deres ambisjoner, sier hun til Lederne.dk, som er nettsiden til organisasjonen.

Det er særlig manglende utsikter til høyere lønn og større ansvar som får de unge til å søke seg vekk, i følge undersøkelsen. Gode og realistiske karriereprogrammer bidrar derimot til å skape lojale medarbeidere.

- Når det først blir klargjort for de unge hvordan de kan bruke jobben til å klatre opp karrierestigen, blir det lettere for virksomheten å holde fast på dem. I undersøkelsen fremgår det at nesten ni av ti unge ledere legger stor vekt på å være lojale overfor arbeidsplassen. Det er med andre ord ikke de unges innstilling det er noe i veien med, vurderer Mette Nørgaard.

Powered by Labrador CMS