Mobiltelefon
Mobiltelefon

Tilbyr jobbsøk per sms

Kampen om arbeidskraften hardner til, og det blir stadig vanskeligere å fange jobbsøkeres interesse. Nå går bemanningsselskapet Xtra personell nye veier og tilbyr jobbsøk på mobilen.

Publisert

- Det er en utfordring å få tak i nok kompetent arbeidskraft for tiden. Samtidig tror vi at mange er modne for å bytte jobb, fastslår administrerende direktør i Xtra personell, Kristian Fæste.

- Derfor handler det om å gjøre det enklere for folk å få jobbtilbud og å treffe folk der de er, Stillingsannonser i avisen krever at jobbsøkerne selv må bruke ressurser på å ta kontakt.

Bemanningsselskapet å markedsføre ledige jobber over mobiltelefonen i stedet.

Tilgang til ledige stillinger

I første omgang er det snakk om en prøveordning i Bergen fram til jul. Xtra personell går ut i en reklamekampanje på radio og bussplakater og oppfordrer folk å sende en tekstmelding med kodeordet "Xtra".

Dermed får man umiddelbar tilgang til ledige stillinger i regionen på mobiltelefonen, og man kan registrere sin interesse i bemanningsselskapets database.

- Sitter man på bussen hjem etter en dårlig dag på jobben og lurer på om man skal finne på noe annet, så er det bare å sende oss en SMS og så har man rekke nye jobbmuligheter tilgjengelig i mobilen, sier administrerende direktør i Xtra personell, Kristian Fæste.

Jobbsøkere i riktig modus

- Vi tror vi treffer de jobbsøkende i riktig modus bedre med denne løsningen enn gjennom ordinære stillingsannonser, sier Fæste.

Blant de ledige stillingene man får tilgang til på mobiltelefonen, er alt fra supportmedarbeidere til ulike konsulentstillinger innen IT og finansrådgivere. Xtra personell tester SMS-løsningen i Bergen i første omgang. Fæste varsler at den kommer til å bli utvidet både teknologisk og geografisk dersom det blir en suksess.

- I realiteten er man bare ni tastetrykk unna en ny jobb, reklamerer Xtra-direktøren.

Powered by Labrador CMS