Bernt Apeland.
Bernt Apeland.

Bernt Apeland blir ny Virke-sjef

Kommer fra jobben som generalsekretær i Norges Røde Kors.

Virkes nye administrerende direktør kom til stillingen som generalsekretær i Røde Kors i 2016, da fra tilsvarende stilling i UNICEF Norge hvor han var i fem år.

Totalt tilbrakte han 16 år i Røde Kors, hvor han også har hatt stillingen som markeds- og kommunikasjonsdirektør, i tillegg til å ha løst oppdrag i Indonesia, Irak og New York.

Apeland etterfølger Ivar Horneland Kristensen, som gikk av i juni.

Fantastisk mulighet

Hovedpersonen selv gleder seg til å starte i den nye jobben.

– Dette er en fantastisk mulighet som jeg gleder meg til å ta fatt på. Virkes medlemmer representerer bredden og fremtiden i norsk næringsliv, og organisasjonen er en av de viktigste samfunnsaktørene i Norge.

Virke representerer handels- og tjenestenæringen og har 25.000 medlemmer som sysselsetter over 300.000 ansatte.

– Handels- og tjenestenæringen er helt grunnleggende for levende lokalsamfunn. Næringen skaper store verdier over hele landet og jeg gleder meg til å ta fatt på jobben med å styrke konkurransekraften til våre medlemmer, sier Apeland.

Fornøyd med valget

Virke-president Margrethe Sunde er fornøyd med ansettelsen av Apeland.

– Vi har valgt en spennende og klok leder for Virke. Bernt har omfattende erfaring med å skape en trygg og inkluderende kultur i store og komplekse organisasjoner. Han er god på prosesser og verdiskapning, og har tung kompetanse på kommunikasjon og samfunnsliv. Det er avgjørende for å skape medlemsverdi for handels- og tjenestenæringene. Vi gleder oss, sier Sunde.

Apeland har studert statsvitenskap, sosialøkonomi og filosofi ved Universitetet i Oslo og var i starten av karrieren journalist for både VG og Dagbladet. Han er født i 1965.

Apeland starter i Virke mandag 2. januar 2023.

(Virke/NTB Kommunikasjon)

Powered by Labrador CMS