Personal og Ledelse 2/2020 er ute nå

HR i Coop har vært gjennom en omfattende endringsprosess etter at Siri Sandholt begynte som ny HR-direktør i 2019. Se hva du kan lese om i nyeste Personal og Ledelse.

Publisert

Det var et krevende oppdrag Siri Sandholt fikk på bordet da hun flyttet hjem fra Stockholm for å bli ny HR-direktør i den norske matvaregiganten i januar i fjor. Den tidligere HR-direktør for Telenor i Sverige skulle stort sett endre det meste på HR siden i Coop Norge; nytt HR-system og en komplett oppgradering av måten de jobbet med HR på.

Dette kan du lese mer om i Personal og Ledelse 2/2020. I tillegg finner du dette:

Leder:
Tid for forandring
«Ny teknologi er ofte mye mer intuitiv forståelig og brukervennlig enn gammel teknologi. Ting som tidligere krevde tungvinte arbeidsprosesser eller ikke lot seg gjøre i det hele tatt, kan nå enkelt ordnes med et par klikk.»

Hvordan lykkes med anskaffelse av nytt HR-system?
Å gå til anskaffelse av et nytt HR-system er en arbeidskrevende prosess og en betydelig investering. Hva bør vi tenke på når vi skal kjøpe nytt HR-system?

Pårørendes situasjon må bli et tema i arbeidslivet
En ektefelle blir alvorlig syk, en forelder blir dement, et barn sliter med depresjon, en bror har rusproblemer. De fleste av oss blir pårørende i løpet av yrkeslivet – og mange opplever at tid og krefter ikke strekker til.

– Du må bruke hjertet ditt for å få det beste ut av de menneskene du leder.
Veldig mange yrkesaktive har omsorgsansvar for en syk ektefelle, et barn med spesielle behov eller foreldre med alderdomssvekkelser. Britt Listøl Ørbech er en av dem. Derfor kan hun aldri gjøre avtaler som ikke kan bookes om.

Disse arbeidstakerne har risiko for å bli utbrent
Det er bra å være engasjert i jobben, men det finnes en grense for alt. Høyt engasjerte medarbeidere kan prestere veldig godt, men de står også i fare for å bli utbrent.

Snur opp ned på mentorrollen
Skal man lykkes som toppsjef må man holde seg oppdatert. Derfor har styreleder og partner Erling Opdal i Advokatfirmaet Ræder skaffet seg to nye mentorer som er mye yngre enn ham.

Hva er omvendt mentoring
Tror du at erfarne ledere har noe å lære av yngre kolleger? I så fall kan omvendt mentoring være noe for deg.

Er smarte mål smarte?
Svaret avhenger av hvem og hva som avgjør hva som er en god prestasjon på arbeidsplassen.

HR-teknologi
Det lønner seg å investere i nytt HR-system – men hvordan få ledelsen til å bevilge penger?
Noe av det første mange HR-avdelinger finner utfordrende når de ønsker seg nye HR-systemer, er å få gjennomslag for dem. Selv om HR nå gjerne er representert i toppledergruppen, henger synet på at HR-systemer er en utgift fortsatt igjen hos mange direktører. En nødvendig utgift, ja. Men fortsatt en utgift, ikke en investering.

Gruppelæring i ledergrupper
Mange ledergrupper bruker ikke tid på å reflektere over hvordan de fungerer. Dermed blir de mindre effektive og verdifulle enn de kunne ha vært. Heldigvis er det mulig å trene seg på å bli bedre – og det er garantert verdt innsatsen.

Advokaten

  • Kan jeg bruke lydopptak som bevis i retten?
  • Kan forskuttering av sykelønn stoppes uten forvarsel?
  • Utbetaling av bonus
  • Hvilke krav gjelder når arbeidsgiver skal saksbehandle kritikkverdige forhold?
  • Kan arbeidsgiver motregne for mye utbetalt provisjon i feriepenger?

Lønn og personvern

Seks tips for å lykkes med etterlevelse av GDPR

  • Må den ansatte betale skatt for telefonen?
  • Arbeidsgiveravgift på tilskudd til pensjonsordning

Faste sider

Aktuelt
Flere sider med bransjenyheter, tips og råd.

HR-guiden
Nyttige kontakter for deg som jobber med HR og ledelse.
Nettutgaven finner du her

HR-nytt
Et nyhetsbrev fra HR Norge

Personal og Ledelse

Personal og Ledelse

Personal og Ledelse kommer ut 8 ganger årlig og er Norges ledende tidsskrift for ledere med personalansvar. Bladet gir lett forståelig fagstoff, aktuelle temaer, metodebeskrivelser og gode råd om ledelse og utvikling av bedriftens viktigste ressurs; medarbeiderne.

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Powered by Labrador CMS