Personal og Ledelse 6/2017 er ute nå

PAPIRUTGAVEN: Virtuelle møter er et nødvendig onde, mener kommunikasjonseksperten Antoni Lacinai. Kunsten er å gjøre dem så gode som mulig. Temaet i Personal og Ledelse 6/2017 er konferanser.

Publisert

Personal og Ledelse 6/2017 er på vei ut til abonnentene. I denne utgaven kan du lese om følgende:

TEMA: Konferanser

Nøkkelen til en god konferanse ligger i forberedelsene
Når HR Forum 2017 går av stabelen er Håvard Berntzen allerede godt i gang med planleggingen av HR Forum 2018. Slik får du størst utbytte av konferansen.

En konferanse er en god mulighet til å få ny
inspirasjon, nyttig kunnskap og bli kjent med nye mennesker. Men det kan kreve litt egeninnsats å få maksimalt ut av konferansen. Her er noen gode råd.

Hvorfor ikke velge en konferanse med havsutsikt?
Mange båter tilbyr akkurat det samme som et konferansehotell – og litt til. Men tilbudet varierer, så sjekk hva du kjøper og husk at det er totalprisen og totalopplevelsen som teller.

Legg konferansen til utlandet
Konferansen får en ekstra dimensjon når deltakerne kan oppleve kultur og shopping i en internasjonal storby eller slappe av ved svømmebassenget etter en hektisk konferansedag i midten av januar.

Nyttig å vite om utgifter til kurs og konferanser
Dekning av ansattes kursutgifter kan i visse tilfeller være skattegunstig, med full fradragsrett for arbeidsgiver og ingen skatt på den ansattes hånd. I andre tilfeller blir det innberetningsplikt, arbeidsgiveravgift og full lønnsbeskatning for den ansatte. Vet du forskjellen?

Møteledelse på lang avstand
Virtuelle møter er et nødvendig onde, mener kommunikasjonseksperten Antoni Lacinai. Kunsten er å gjøre dem så gode som mulig.

Slik leder du virtuelle møter
Antoni Lacinai har gjort et dypdykk i litteratur og forskning rundt virtuelle møter. Her er hans beste råd til deg som skal lede møter på lang avstand.

Når kolleger rammes av sorg

Lederartikkel:
Sorg er en privatsak – men det påvirker arbeidslivet
«Det som skjer på den private arena påvirker jobben, og omvendt. Slik er det også med sorg.»

Når kolleger rammes av sorg
Alle opplever å miste nære og kjære. For noen rammer sorgen hardt. Da kan en fornuftig arbeidsgiver og gode kolleger være viktige støttespillere.

Hva kan du gjøre som kollega?
Gode kolleger er en viktig del av støtteapparatet til etterlatte, men mange er usikre på hvordan de skal forholde seg til en kollega i sorg.

Vanlige reaksjoner ved sorg
Sorg er den reaksjonen vi opplever når en kjær person dør, men det er mange måter å reagere på.

5 gode råd til nettverket
Det er viktig at den støtten som gis til sørgende, er den støtten de ønsker å få. Støtte som ikke matcher den sørgendes ønske, kan ha negativ virkning.

Digitaliseringen pågår for fullt i Fjordkraft:
– Det handler om å forenkle og forbedre arbeidsprosesser
Fjordkraft har foretatt en viktig omorganisering. IT folkene har tatt med seg kompetansen sin og flyttet ut i det åpne landskapet der resten av medarbeiderne sitter. Det kan være et smart trekk i en tid hvor digitaliseringstakten øker dramatisk.

Friminutt med Marianne Andreassen
– Livet som toppleder skal ikke være behagelig
Toppsjefen i Lånekassen har ledet organisasjonen gjennom en tøff og nødvendig omstillingsprosess. Det har hun fått HR Norges Lederpris 2017 for.

HR-teknologi
Personaldata i fri flyt?
Vet du hvilke persondata selskapet lagrer? Har dere full kontroll på hvor disse blir registrert og vedlikeholdt, hvem som har tilgang til dem og når de slettes? Og er persondata korrekte og oppdaterte i alle bedriftens systemer? Svarer du ja på alle disse spørsmålene tar du trolig feil.

Psykologene
Digitalisering og arbeidsmiljø: Menneskekunnskap er viktig når robotene tar over
Vil roboter og kunstig intelligens skape fremmedgjøring og frykt for å bli «automatisert» - eller blir det et mer menneskelig og rikt arbeidsliv? HR spiller en avgjørende rolle i fremtidens arbeidsliv.

Jus og ledelse

Tid for høstsjekk av varslingsrutinene
Fant du en grei mal som ble lagt inn i systemet for å få varslingsrutinene raskt på plass etter lovendringen 1. juli 2017? Eller hadde virksomheten rutiner på plass allerede før lovendringen? Da kan det være lurt med en ekstra sjekk for å sikre at de ikke er i strid med loven.

Vil ha færre midlertidig ansatte i staten
17 % midlertidig ansatte i staten mot rundt 8 % samlet i norsk arbeidsliv. Tallene førte til flere grep i ny statsansattelov for å få antall midlertidige ansettelser ned. Vi gir deg en oversikt over reglene.

Advokaten
- Religion er ikke et tema på jobbintervju
- 60 år og nylig oppsagt
- Kan ikke kreve motregning i lønn
- Vil si opp medarbeider som kommer for sent på jobb

Lønn og pensjon
- Personalrabatt
- Reise over 28 døgn
- Utvide permittering - lønnsplikt

Aktuelt
Flere sider med bransjenyheter, tips og råd.

HR-guiden
Nyttige kontakter for deg som jobber med HR og ledelse.
Nettutgaven finner du her

HR-nytt
Et nyhetsbrev fra HR Norge

Personal og Ledelse kommer ut 8 ganger årlig og er Norges ledende tidsskrift for ledere med personalansvar. Bladet gir lett forståelig fagstoff, aktuelle temaer, metodebeskrivelser og gode råd om ledelse og utvikling av bedriftens viktigste ressurs; medarbeiderne.

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Bli bedre kjent med bladet

Personal og Ledelse kommer ut 8 ganger årlig og er Norges ledende tidsskrift for ledere med personalansvar. Bladet gir lett forståelig fagstoff, aktuelle temaer, metodebeskrivelser og gode råd om ledelse og utvikling av bedriftens viktigste ressurs; medarbeiderne.

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Bli bedre kjent med bladet

Powered by Labrador CMS