Legekontroll 2

Krav på utsatt ferie ved sykdom

En ansatt blir sykemeldt rett før den avtalte ferien. Har den ansatte krav på å få flyttet ferien?

Publisert

Hei!

Vi har en medarbeider som er sykemeldt i to uker, og en av de er første uken i ferien. Hun har levert sykemeldingen, men vi er usikre på om hun har krav på utsatt ferie den andre uken.

Advokat Jens Kristian Johansen.

Sykdom før ferien skjer også av og til. Her er reglene også klare. Du må kreve både en sykemelding, slik som du har fått, og et krav om utsatt ferie. Dersom du ikke mottar noe krav, er det å anse som at arbeidstaker samtykker til at ferien løper.

Det er etter loven et krav om når krav og dokumentasjon skal fremmes. Fristen her er siste arbeidsdag før feren starter. Det betyr altså at du må ha fått et krav innen fredag uken før ferien skulle begynne.

Ferien legges til senere i ferieåret. Men du har ikke plikt til å gi den utsatte ferien i hovedferieperioden ( 1. juni til 30 august) hvis ferien opprinnelig skulle vært lagt i denne perioden.

Ferie som ikke er avviklet, overføres med inntil 12 dager til neste ferieår.

Har du spørsmål til vår nye spalte Ukens dilemma?Send en e-post til karine@askmedia.no eller sigurd.berg@grette.no

Svarene er levert av advokatfirmaet Grette, arbeidslivsavdeling. Grette er et fullfaglig forretningsjuridisk advokatfirma som blant annet har spesialisert seg i arbeidsrettslige spørsmål og er Ledernetts ekspertpanel i juridiske spørsmål. For mer informasjon: www.grette.no

Powered by Labrador CMS