- Jeg oppfordrer alle til å sjekke at opplysningene stemmer og eventuelt endre skattekortet på våre nettsider, sier Marta Johanne Gjengedal, divisjonsdirektør i Skatteetaten.
- Jeg oppfordrer alle til å sjekke at opplysningene stemmer og eventuelt endre skattekortet på våre nettsider, sier Marta Johanne Gjengedal, divisjonsdirektør i Skatteetaten.

Over halvparten har ikke sjekket skattekortet

Det har kanskje aldri har vært viktigere å sjekke skattekortet, men det er fortsatt opptil 2,5 millioner personer som ikke har sjekket opplysningene.

Skattekortet bestemmer hvor mye skatt som trekkes fra lønn og andre utbetalinger. I desember hvert år mottar alle lønnstakere og pensjonister skattetrekksmeldingen. Den gir informasjon om skattekortet og hvordan Skatteetaten har kommet fram til hva den enkelte skal betale i skatt i 2021.

I januar var det fortsatt 2,5 millioner skattepliktige som ikke hadde sjekket om opplysningene stemte.

- Vi har nå sendt ut en påminnelse til alle de som ikke har vært inne og åpnet skattekortet. Jeg oppfordrer alle som ikke har gjort det til å sjekke at opplysningene stemmer og eventuelt endre skattekortet. Det gjør du enkelt ved å logge deg inn på Skatteetatens nettsider, sier Marta Johanne Gjengedal, divisjonsdirektør i Skatteetaten.

Korona kan påvirke skattetrekket

Det har kanskje aldri har vært viktigere å sjekke skattekortet, men det er fortsatt opptil 2,5 millioner skattepliktige som ikke har sjekket opplysningene.
Det har kanskje aldri har vært viktigere å sjekke skattekortet, men det er fortsatt opptil 2,5 millioner skattepliktige som ikke har sjekket opplysningene.

Skatteetaten vet mye om dine økonomiske forhold, men ikke alt. En viktig huskeregel er at alt som påvirker privatøkonomien din vil kunne påvirke skattetrekket ditt. Du har selv ansvar for å justere skattekortet ditt. Hvis opplysningene er feil, kan du bli trukket for mye skatt. Du får det til slutt tilbakebetalt, men det kan være så sent som oktober 2022. Hvis skattetrekket er for lavt, vil du etter hvert få en regning med restskatt å betale.

– Skattetrekket vi har regnet ut for deg er basert på våre estimater over din inntekter, utgifter og formue for 2021. Som følge av koronapandemien har privatøkonomien for mange endret seg i løpet av 2020, eller vil endre seg i løpet av 2021. Det vil derfor være ekstra viktig å sjekke at opplysningene vi har om deg er riktige, sier Gjengedal.

Livsendringer påvirker skatten

Det er mer enn inntektene dine som betyr noe for hva som er riktig skattetrekk for deg. De fleste som eier bolig har det siste året fått lavere rente på boliglånet og det påvirker hvor mye du får i fradrag.

– Enten du har blitt pensjonist, fått deg samboer eller begge deler, så er dette noe som kan ha betydning for skattetrekket ditt og da kan det være lurt å sjekke.

Enkelt å endre

Må du endre skattekortet? Det eneste du trenger å gjøre er å logge deg inn i Min Skatt på skatteetaten.no og korrigere tallene. Dersom du endrer opplysninger, ser du umiddelbart hvordan dette påvirker skattetrekket ditt.

– Du trenger ikke foreta deg noe etter at du har sendt inn endringene. Vi ordner et nytt skattekort til deg. Arbeidsgiveren, NAV og andre henter dette direkte fra Skatteetaten. Husk at du kan når som helst i løpet av 2021 endre og få et nytt skattekort, sier Gjengedal.

Her kan du lese mer om skattekort og gjøre eventuelle endringer.

(Skatteetaten/NTB Kommunikasjon)

Powered by Labrador CMS