Velkommen til Treffpunkt HMS – nykommeren blant HMS-konferansene som vil gi påfyll fra svært mange spennende foredragsholdere, lover avtroppende redaktør Jan Tveita (t.v.) og påtroppende redaktør Geir Christiansen i HMS-magasinet. (Foto: Stig Atle Bakke)

– Vi skal fylle opp verktøykassen

– Denne konferansen blir en viktig møteplass for alle som er opptatt av å skape et godt arbeidsmiljø.

Publisert

24. til 26. september inviterer fagbladet HMS-magasinet og fagpresseforlaget Ask media as til Treffpunkt HMS 2019.

Nykommeren blant HMS-konferansene har en ambisjon om å fylle opp verktøykassen til hver enkelt deltaker gjennom et solid og bredt sammensatt faglig innhold.

Ny kunnskap

– Vårt mål er å gi deltakerne økt kunnskap og ny inspirasjon til å bidra på en enda bedre måte i egen virksomhet, sier avtroppende redaktør Jan Tveita og påtroppende redaktør Geir Christiansen i HMS-magasinet.

Tveita overlater redaktørstolen i HMS-magasinet etter å ha sittet i den i over 20 år.

– Jeg overlater roret til Geir Christiansen i trygg forvissning om at skuta er på rett kurs og i de beste hender, sier Jan Tveita om redaktørskiftet i HMS-magasinet.

Unik mulighet

Bidragsyterne i Treffpunkt HMS er hentet fra ulike deler av arbeidslivet – nettopp for at deltakerne skal kunne få innblikk i situasjoner som man samtidig får verktøy til å løse.

– Dette er en helt unik mulighet til å få påfyll fra svært dyktige foredragsholdere om aktuelle temaer, sier sjefredaktør i Ask media, Pål Sønsteli.

Første par ut er P4-programleder Michael Andreassen og hans tidligere sjef Per Henrik Stenstrøm. Hva skjer når sjefen får vite sannheten om programlederens alkoholmisbruk? På Kiel-ferja serveres historien fra begge sider.

Dag 1

Trond Hammer var første politimann fra Delta-styrken som gikk i land på Utøya 22. juli 2011. Men det var først da han var på sykkeltur sommeren 2015 at livet tok en dramatisk vending. Han forteller sin versjon om hvor viktig støtten fra arbeidsgiveren har vært.

Kay Ellingsen jobber spesielt med forbedring og utvikling av mennesker gjennom prosesser. Han kommer med en rekke nyttige tips til hvordan du kan holde sykefraværet nede i egen organisasjon.

Merethe Ulveseth er bedriftsjordmor i Salutis HMS og forsøker å gi svar på spørsmål knyttet til sykefravær blant gravide: Hvem er den gravide? Hvordan responderer de på ledelse? Hva er det som virker?

Dag 2

Trond Grønvold skal både holde i trådene gjennom konferansen og være bidragsyter. Som daglig leder i Salutis HMS vil han snakke om samhandling og konflikter.

Kolbjørn Jensen tar utgangspunkt i at de fleste som er borte fra jobben ikke er syke. De velger å bli borte av årsaker vi kan gjøre noe med – men vil vi gjøre noe med det? Han dykker ned i fraværsbildet, ser på bransjer, typer og særegenheter.

Siste par ut blir Fredrik Aasebø og Jon Nerheim fra Røde Kors Førstehjelp. Sammen har de mer enn 20 års erfaring fra bransjen. De skal fortelle om hvordan flere bedrifter kan benytte hjertestarterberedskapen til å ta et samfunnsansvar, og hvordan de har bidratt til å redde flere liv.

Les mer på treffpunkthms.no

Powered by Labrador CMS