colourboxmøterom
colourboxmøterom

Urettferdighet kan gjøre deg syk

Dersom du føler deg urettferdig behandlet på arbeidsplassen bør du passe på. Du er nemlig i risikosonen for å bli syk. Det kommer frem i en ny svensk avhandling.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox)

Tidligere studier har vist at de som føler seg urettferdig behandlet arbeid mindre, vil komme senere på jobb og er mer villige til å skifte jobb. Ny forskning viser at det også påvirker de ansattes helse og velvære.

Klarer ikke å slippe bekymringene

Constanze Eib.

Constanze Eib ved Institutt for psykologi ved Universitetet i Stockholm, sier personer som føler seg urettferdig behandlet har vanskeligere for å gi slipp på jobbrelaterte tanker og bekymringer.

- En konsekvens av dette er at kroppen kan ha vanskeligere for å gjeninnhente seg, og dermed utgjør dette risikofaktor for å utvikle sykdommer og nedsatt helse, sier hun.

Bevisste ledere

Eib har også sett på hvordan ledernes rettferdige atferd påvirker deres helse. Tallene viser at når ledere er overbevist om at de har et moralsk ansvar for å opptre rettferdig overfor sine ansatte, oppfører de seg også mer rettferdig.

Forskeren mener det er viktig at ledere har utviklet en strategi for å opptre rettferdig, dette fordi det gjør det enklere å følge reglene for rettferdighet i virksomheten.

Les mer om forskningen her.

"
Powered by Labrador CMS