Norske oppstartbedrifter viser seg frem

Den 13. til 15. juni skal noen av Norges mest lovende og ambisiøse gründere gjøre seg lekre for norske og utenlandske investorer i Bergen og på Voss. Hit kommer bedriftene som har tatt steget ut i det globale markedet, og investorene som vil satse på dem.

Publisert

- Norsk næringsliv trenger ikke så mange flere gründere, vi trenger flere gode gründere. Startup Extreme kobler sammen bedrifter som svarer på globale behov, kan skape flere arbeidsplasser og økte skatteinntekter, og investorene som kan bidra til at de lykkes, sier Pål T. Næss, direktør for gründere og oppstartbedrifter i Innovasjon Norge.

10 utvalgte bedrifter presenterer seg

For første gang arrangerer Innovasjon Norge "Demo Day" som en del av programmet, der ti norske gründere har blitt invitert til å pitche foran utvalgte og aktive investorer.

- Den norske oppstartscenen er mer aktiv enn noensinne, og flere internasjonale investorer er interesserte i norske løsninger og innovasjon. Ved å arrangere en ”demo day” gir vi scenen til ti av Norges mest ambisiøse og innovative gründerbedrifter, sier Næss.

De ti utvalgte selskapene som skal pitche på "Demo Day" er Blueye Robotics, Shoreline, Tibber, Mega Cool, Sensonomic, FlowMotion, Synq, QiCode, Time to Riot og No Isolation.

- Når du blir spurt om du vil hoppe fallskjerm og rafte med noen av Norges mest aktive investorer, og en journalist fra BBC, så sier du ikke nei. Startup Extreme tar nettverksbygging til et helt nytt nivå. Og når man i tillegg får sjansen til å presentere bedriften foran potensielle partnere og investorer, blir det til en unik forretningsmulighet, sier Edgeir Vårdal Aksnes i Tibber. Det er selskap som tilbyr digitale strømtjenester som gjør det mulig for forbrukerne å kjøpe, kontrollere, spare og dele energiressursene sine uten å være avhengig av en tredjepart.

Nettverksbygging på norsk

Dette er tredje året Startup Extreme arrangeres. Selv om det er lite ved det tre-dager lange arrangementet som er tradisjonelt, så starter det med en konferansedag i Bergen før bussene kjører de rundt 200 deltakerne videre opp til campen på Voss. I erkenorsk natur, med smalahove på menyen og ekstremsport som rafting og paragliding på agendaen, skal vågale gründere og investorer bli bedre kjent.

- Målet vårt er å samle de mest innflytelsesrike og aktive lederne fra det norske og internasjonale gründermiljøet. Det er et hårete mål som krever ekstreme forhold. Når vi samles i naturen blir det nettverkingen som får fullt fokus, deltakerne blir raskere kjent, og får samtidig oppleve noe av det beste norsk natur har å by på, sier Maja Adriansen, prosjektsjef for Startup Extreme.

Utenlandske investorer ser til Norge

For internasjonale deltakere er kombinasjonen av ekstremsport, vakker natur og norsk innovasjon et trekkplaster i seg selv, men det er ikke bare det fallskjermhopp og fjorder som lokker investorene. Forbes har utnevnt konferansen til en av de viktigste teknologikonferansene i Europa i juni, og da Techcrunch deltok i fjor oppfordret de leserne sine til å holde øye med Norge og en oppstartscene som er i ferd med å ta av.

- Den norske oppstartscenen er ”hot.” Antall private investeringer i norske selskaper økte med 160 prosent i 2016, og tilgjengelig kapital økte med 130 prosent. Utenlandske investorer vil ha en bit av Norge, og spesielt norske tech-selskaper får mye oppmerksomhet i USA, sier Hege Barnes, direktør for Innovasjon Norges kontor i New York.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS