Soldater
En fersk medarbeiderundersøkelse viser at flere ansatte i Forsvaret har mistet troen på ledelsen.

Medarbeiderundersøkelse: Forsvarsansatte har mistet troen på ledelsen

Flere ønsker å slutte, og flere rapporterer om utbrenthet. En fersk medarbeiderundersøkelse viser at flere ansatte i Forsvaret har mistet troen på ledelsen.

– Resultatene fra medarbeiderundersøkelsen er ikke noe vi er fornøyd med, sier Forsvarets HR-sjef brigader Arnt Inge Rolland til Aftenposten.

I rapporten fremkommer det blant annet en kraftig nedgang i andelen som mener lederne i Forsvaret er positive rollemodeller for Forsvarets kjerneverdier. Sammenlignet med i 2021 har tallet sunket med 14 prosentpoeng.

Én av fire ønsker å slutte i Forsvaret i løpet av de to siste årene, og flere rapporterer om tegn på utbrenthet. Flere enn før oppgir også å ikke ha ressurser til å løse sine oppgaver.

– Det er mange år siden vi har registrert at så mange sier de er slitne. Det bekymrer meg, og det er noe vi må ta tak i, sier Rolland.

Over 9000 ansatte har svart på undersøkelsen som gjennomføres hvert andre år i regi av Statens arbeidsmiljøinstitutt (Stami). 77 prosent av respondentene er menn, og 23 prosent er kvinner.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS