Siri Skumlien.

Siri Skumlien ny generalsekretær i Legeforeningen

– Jeg gleder meg til å bidra i en forening som forvalter så mye faglig kunnskap og engasjement, og som hver dag jobber for at møtet mellom pasient og lege skal bli enda bedre.

Legeforeningens sentralstyre har ansatt Siri Skumlien (57) som ny generalsekretær. Hun tiltrer stillingen i juni etter at Geir Riise går av med pensjon. Skumlien kommer til Legenes hus fra jobben som fagansvarlig overlege ved stiftelsen CatoSenteret. Her har hun blant annet jobbet med hvordan en pandemi påvirker mulighetene for livsutfoldelse, spesielt for ungdom og personer med ulike funksjonsnedsettelser.

– Med Siri får Legeforeningen en klok og dyktig generalsekretær. Hun har solid ledererfaring og et brennende faglig engasjement. Med henne ved roret er sekretariatet og foreningen godt rustet til å møte framtiden, sier president Marit Hermansen som har ledet ansettelsesutvalget.

Skumlien har betydelig ledererfaring fra både ideell og offentlig virksomhet. Hun har blant annet vært direktør for LHL-sykehuset Gardermoen og ledet prosessen med å få både Glittre og Feiring inn i det nye sykehuset. Hun har også erfaring som tillitsvalgt i Legeforeningen, både som student og yrkesaktiv.

Siri Skumlien (født 1963) er cand.med. (1989) og spesialist i både allmennmedisin og fysikalsk medisin og rehabilitering. Hun har en doktorgrad innen funksjonsvurdering og rehabilitering av mennesker med kols fra Universitetet i Oslo (2008).

(Legeforeningen/Tidsskriftet)

Powered by Labrador CMS