Victor Barrera er selv forholdsvis ny i rollen som business designer & strategist i CoWork.

- Kundene liker tankesettet vårt med flat struktur

Sjefsstolen står tom hos det digitale konsulentselskapet CoWork. Den skal forbli tom. De ansatte bestemmer 100 prosent selv.

Frihet under ansvar har vist seg å være en formidabel suksess. Selskapet dobler omsetningen under pandemien.

- Pandemien har nok ført til at flere arbeidsgivere gir sine ansatte mer tillit ved hjemmekontor. Det har vært en nødvendighet i tiden vi er inne i – men i CoWork hadde vi allerede denne tankegangen lenge før noen hadde hørt om COVID. Vi liker å være i forkant, sier Victor Barrera i CoWork.

- Vi tror nemlig på individet, og at medbestemmelsesrett er nøkkelen til suksess – både for den ansatte og for resultatet på bunnlinjen.

Endringsledelse

Kort fortalt hjelper CoWork ledere og virksomheter med å rigge seg for sin nye hverdag.

- Når kravene til synlige resultater blir tøffere og tempoet øker, tilbyr CoWork en trygg hånd gjennom hele den digitale reisen. Vi ser hvor skoen trykker, vi foreslår gode prosesser og riktig teknologi – og vi lærer deg og organisasjonen å ta i bruk de nye verktøyene på en måte som fungerer. Vi jobber sammen med deg, sier Barrera.

Kundene er klare – omsetningen dobles

- Vi opplever at kundene allerede forstår at en digital endringsreise må til, og det er stor etterspørsel etter tjenestene våre. De liker tankesettet vårt med flat struktur og team som tar avgjørelser i fellesskap. Før pandemien slo til og frem til nå har omsetningen økt med 70 prosent, og vi når 100 prosent før pandemien er over. Det digitale toget stopper ikke der, vi tror på fortsatt vekst. Før pandemien var vi 6-7 ansatte, nå er vi 15, og flere skal vi bli, sier Barrera.

De ansatte blomstrer

Som leder er det tøft å overlate problemløsning til sine ansatte. Men det bærer frukter.

– Våre ansatte trives på en arbeidsplass fri for tradisjonell ledelse og hierarki. De er nysgjerrige og setter brukeren først. Vi tar rekrutteringen på alvor og tiltrekker oss personer som har humor, tar ansvar og er utpregede lagspillere som på en nytenkende måte inkluderer og lærer av hverandre, og skaper fremgangsrike løsninger.

Vi lever som vi lærer

- For meg var det spennende arbeidsoppgaver, et solid kompetent team og nytenkende ansattgoder som trakk meg til selskapet. I CoWork får vi ansatte det vi ønsker av faglig utvikling, vi bestemmer over vår egen hverdag, har et trygt og støttende arbeidsmiljø, transparens når det gjelder betingelser, gode pensjons- og forsikringsordninger, vi velger selv hvilket teknisk utstyr vi behøver – og vi deler overskuddet på alle, uavhengig av tittel og rolle. Arbeidsgleden smitter over på kundene, smiler Barrera.

Nye hoder

Victor Barrera er selv forholdsvis ny i rollen som business designer & strategist i CoWork, men han er ikke ny i den digitale konsulentbransjen. Han har jobbet med innovasjon og digital produktutvikling i både startups og globale selskaper som Virgin Retail, Flokk, teknologiselskapet Skalar, rekrutteringsselskapet Teft og designbyråene Grid Branding og Designit. Nå gleder han seg til å veilede virksomheter i den digitale tidsalderen sammen med de andre kollegene.

– CoWork tiltrakk meg fordi det er en verdipreget virksomhet som setter mennesket i fokus, sier Barrera.

(CoWork)

Powered by Labrador CMS