Her kan du leie sjefens bil

Som første bedrift i Norge lanserer NHO egen bildelingstjeneste for sine ansatte: NHO Kollegabil – i samarbeid med Nabobil.no. NHO-sjef Kristin Skogen Lunds Tesla skal gi fart i bildelingen.

Publisert

- Samarbeidet mellom NHO og Nabobil.no om tiltaket NHO Kollegabil, er et godt og enkelt eksempel på innovasjon og bruk av plattformer for formidling, sikkert oppgjør og forsikring. En gjennomsnitts familiebil står stille over 96 prosent av tiden og også hos oss har vi en god del ansatte som kommer til jobb med bil, men som har den stående ubrukt gjennom dagen, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

- Nabobil.no kom til oss med et forslag for hvordan disse bilene kan nyttiggjøres gjennom at ansatte kan leie ut sin bil til sine kolleger og dermed optimalisere bruken. Det synes vi er superspennende og som leder må jeg selvsagt gå foran. Derfor er også min privatbil med i delingstjeneste for NHO-ansatte. Vi ser potensialet i dette, og ønsket å være først ute med Kollegabil, sier Skogen Lund.

Hun trekker frem flere fordeler med den interne bildelingstjenesten:

  • Vi har troen på de muligheter og positive effekter delingsøkonomien kan ha for samfunnet. Det er store miljømessige effekter om vi kan aktivisere stillestående ressurser, som for eksempel når en bil stort sett står stille i en garasje eller på en parkeringsplass.
  • NHO Kollegabil vil også bidra til at flere ansatte på huset treffes og kommer i snakk som ellers kanskje ikke ville hatt særlig kontakt. Å skape slike uformelle treffpunkter opplever vi som viktig for å understøtte et godt arbeidsmiljø.
  • NHO Kollegabil er en kostnadsbesparende ordning for bedriften. Rimeligere enn f.eks taxi til og fra møter. NHO Kollegabil reduserer behovet for å kjøre bil til jobb da man har tilgang på andres bil til det ene møtet man har den dagen.

- Siden oppstarten i 2015 har vi sett et enormt potensiale i biler som står ubrukt store deler av dagen. Svært mange av disse bilene står parkert i tilknytning til en arbeidsplass der folk samtidig bruker taxitjenester eller bedriftens egen bilpool for å komme seg til og fra møter. Å utnytte kapasiteten i bilparken til de ansatte sammen eller ved å erstatte disse bilpoolene kan være lønnsomt både for bedriften og de ansatte, sier daglig leder Even Tangen Heggernes i Nabobil.no.

- Da vi skulle lansere tjenesten var vi tidlig i kontakt med NHO som tente på idéen. Det er veldig artig at en så stor organisasjon kastet seg på så tidlig og ville utvikle konseptet sammen med oss. Nå ønsker vi å rulle ut dette hos flere bedrifter og er allerede i dialog med noen av Norges største arbeidsplasser, sier Heggernes.

Powered by Labrador CMS