Susann Faugli, en av arrangørene i Sustainathon X i 2023.

Inviterer alle som jobber med bærekraft til å bli mer lønnsomme i fellesskap

«Alle» snakker om bærekraft, men altfor få snakker med hverandre, mener Susann Faugli. Det ønsker hun og resten av arrangørene i Sustainathon X å gjøre noe med.

Har direktører i store konsern og bærekraftsansvarlige i små og mellomstore bedrifter noe å lære av hverandre? En hel del, mener hun.

– Flere bedrifter jobber aktivt med bærekraft, men de jobber på hver sin tue. Vi har ikke lenger noe leirbål å samles rundt, eller verktøy som deles, som kan gjøre bedriftene enda mer lønnsomme samtidig som vi letter klimaavtrykket, sier Faugli.

Nettopp derfor arrangeres neste år Sustainathon X, en konferanse og messe der næringslivet forenes om konkrete løsninger innenfor bærekraft.

Program med konkrete caser og erfaringer

På arrangementet kommer bedrifter for å dele hvordan de selv har jobbet med bærekraft i sin bedrift, for å inspirere andre og hjelpe dem til å unngå feil de selv har gjort.

Sustainathon X går av stabelen 17.– 21. oktober 2023 på X Meeting Point utenfor Oslo. Her er noen av godbitene bærekraftentuasister over hele landet inviteres til å bli med på:

● Norske bedrifter utarbeider reelle caser for studenter fra hele Norge. Studentene skal i sin tur presentere løsninger som kan gjøre bedriftene mer bærekraftige.

● Representanter fra bedriftene viser frem fysiske produkter og verktøy i bærekraftsarbeidet.

● Foredrag og workshops for konkrete bransjer.

● Utveksling av erfaringer med bærekraftsarbeid for å se hva som virker – og hva som ikke virker.

Ønsker å ta tilbake leirbålet

Faugli mener det haster at bedrifter kommer sammen for å dele kunnskap og utfordringer. Derfor er «around the campfire» – rundt leirbålet – overskriften på neste års konferanse.

– Vi tar sikte på å ta tilbake leirbålet. Sustainathon X skal være den nye møteplassen for alle som jobber med bærekraft i sitt daglige virke, det være seg store konsern, små og mellomstore bedrifter eller gründere, sier hun.

Sustainathon X er et samarbeid mellom grunnleggerne av Bærekraftsfestivalen 3BL AS, og X Meeting Point, og med seg på produksjon har de Appetite for Production og The Volume.

– For mange er bærekraft fortsatt skummelt. For andre er det konkurransefortrinn som ikke må deles. Men hvis vi ikke deler, kommer vi heller ikke lenger, lyder oppfordringen fra Susann Faugli.

Baner vei for bærekraftige arrangementer

Sustainathon X ønsker å tenke bærekraft i alle ledd, også på transportsiden. Derfor samarbeider de med Sharebus, en bærekraftig transportmulighet for å frakte deltakerne.

– En buss kan erstatte inntil 16 privatbiler, og vi er opptatt av at fotavtrykket til hver enkelt gjest hos oss skal være så lite som mulig.

Sustainathon X ønsker å bane veien for bærekraftige arrangementer fremover, sier Faugli.

Sustainathon X håper på bred oppslutning fra både næringslivet, som de starter med å ta kontakt med nå på denne siden av nyttår, og fra deltagere når billettsalget starter i mars.

(xmeetingpoint)

Powered by Labrador CMS