Hun er den nye sjefen i Kommunalbanken AS

Styret i Kommunalbanken AS (KBN) har utnevnt Jannicke Trumpy Granquist som ny administrerende direktør.

Granquist har siden mars fungert i rollen som AD og tiltrer fra i dag.

- Styret er meget fornøyd med at Jannicke Trumpy Granquist har takket ja til stillingen administrerende direktør i KBN. Styret har i rekrutteringsprosessen vurdert flere gode kandidater og ser det som en styrke at prosessen har resultert i at selskapets nye AD kommer fra egne rekker. Granquist kjenner selskapet godt, både fra sin tid som økonomidirektør og som fungerende AD. KBN er en stor finansaktør med et viktig samfunnsoppdrag. Granquist har de riktige verdiene og kompetansen til å lede selskapet fremover, sier styreleder Brit Kristin Rugland.

Granquist var i perioden fra august 2014 til mars i år økonomidirektør i KBN. Hun kom fra stillingen som Head of Valuation and Accounting i NBIM (oljefondet), hvor hun hadde flere lederroller innenfor finansområdet. Hun har tidligere jobbet innenfor områdene bank og finans i EY og Simcorp. Granquist har en mastergrad i international accounting and finance fra London School of Economics.

- Jeg takker styret for tilliten og ser frem til å ta fatt på en spennende oppgave med å videreutvikle kommunesektorens viktigste långiver sammen med dyktige ansatte. Kommunesektoren står overfor store utfordringer i årene som kommer, når vi blir langt flere eldre per yrkesaktiv, hvor samfunnet skal omstilles fra fossilt til fornybart, og der dette skal gjøres samtidig som drahjelpen fra norsk sokkel blir mindre. KBN skal bidra til at sektoren har gode beslutningsverktøy og finansieringen de trenger for å levere gode velferdstjenester over hele landet, sier Jannicke Trumpy Granquist.

KBNs styre har siden mars gjennomført et bredt søk og en grundig ansettelsesprosess, med støtte fra rekrutteringsselskapet Egon Zehnder. Det var både eksterne og interne kandidater i de avsluttende rundene av prosessen.

(Kommunalbanken/NTB Kommunikasjon)

Powered by Labrador CMS