Catharina Bu er ny generalsekretær i FN-sambandet.

- Det er vårt felles ansvar å forsterke og forbedre FN

– Med et flott lag av medarbeidere og medlemsorganisasjoner, skal vi trappe opp samarbeidet og vise at FN-sambandet er en viktig og troverdig kilde blant barn og unge, og den norske offentligheten.

Catharina Bu (38) starter i dag som ny generalsekretær i FN-sambandet.

– Jeg gleder meg til å flytte fred og sikkerhet, menneskerettigheter og bærekraftig utvikling øverst på agendaen, sier Bu.

Verdens utfordringer står i kø, som konflikter, klimakriser og økende ulikhet. Da blir internasjonalt samarbeid og FNs rolle i dette arbeidet viktigere enn noensinne.

– Med en sterk forståelse for FN-systemet og internasjonale spørsmål, og også for god kommunikasjon, har Bu de beste forutsetningene for å lede, utvikle og løfte FN-sambandets arbeid i årene fremover, sier styreleder i FN-sambandet Anne-Cecilie Kaltenborn, adm. direktør i NHO Service og Handel.

FN-sambandet er en uavhengig informasjonsorganisasjon med FN og internasjonale spørsmål som arbeidsområde. Organisasjonen har som mål å øke kunnskap, engasjement og skape debatt om FN og internasjonalt forpliktende samarbeid, særlig blant barn og unge. FNs bærekraftsmål, menneskerettigheter, klima og miljø og fredsbevarende arbeid er viktige arbeidsområder for organisasjonen. FN-sambandet ble opprettet i 1946.

– FN er hele verdens organisasjon. Den er langt fra perfekt, men er også vårt beste og eneste alternativ. Det er også alles ansvar å forsterke og forbedre den. Omfanget og viktigheten av arbeidet FN gjør i medlemsland og ved hovedkvarterene er ikke like kjent for alle, heller ikke her i landet. FN-sambandet har en viktig ambisjon om å øke kunnskapen om dette, understreker Bu.

Catharina Bu kommer fra stillingen som rådgiver i tankesmien Agenda, der hun særlig har jobbet med utviklingspolitikk, bistand og global ulikhet. Hun har erfaring fra ulike organisasjoner, som Redd Barna og Diabetesforbundet. Bu har en mastergrad i utviklingsstudier fra SOAS i London.

Hun tar over jobben som generalsekretær etter Anne Cathrine da Silva.

(FN-Sambandet/NTB Kommunikasjon)

Powered by Labrador CMS