Trude Vollheim er direktør i Arbeidstilsynet (Foto: Arbeidstilsynet)
Trude Vollheim er direktør i Arbeidstilsynet (Foto: Arbeidstilsynet)

Gratis seminar om varsling

Arbeidstilsynet arrangerer gratis seminar om varsling i 14 norske byer i januar.

Publisert

Arbeidstaker har rett til å si fra om kritikkverdige forhold på arbeidsplassen. Men hvordan skal arbeidsgiver håndtere varsling? Dette er temaet for en rekke seminarer som Arbeidstilsynet skal holde i flere norske byer i januar neste år.

Hvorfor arrangerer dere disse seminarene?

- Fordi vi ser at det er et stort behov for mer kunnskap om varsling. To av tre arbeidsgivere mangler opplæring i hvordan de skal håndtere varsling og kun halvparten av norske virksomheter har rutiner for varsling. For å møte disse utfordringene må vi starte med kunnskap, sier Trude Vollheim som er direktør i Arbeidstilsynet

Hva er den viktigste lærdommen dere vil at deltakerne skal ta med seg tilbake til arbeidsplassen?

- Det er hvordan arbeidsgiver skal legge til rette for og håndtere varsling. Det handler om hvordan arbeidsgiver skal håndtere varselet og hvordan de skal behandle og ivareta varsleren. Kunnskap om begge disse prosessene er viktig for at varsling ikke skal bli vanskelig.

I løpet av 2,5 timer vil kurslederne gjennomgå hva varsling av kritikkverdige forhold er, hvordan arbeidsgiver skal motta og behandle varsel og hvordan arbeidsgiver skal behandle og ivareta varsler. Målgruppen for seminaret er ledere, ansatte med leder- og personalansvar, HR- og HMS-rådgivere og andre som har en rolle i håndtering av varsling. Kurset er også relevant for verneombud, tillitsvalgte og ansattes representanter.

Seminaret holdes i Ålesund, Kristiansand, Førde, Sandefjord, Oslo, Bergen, Skien, Gjøvik, Fredrikstad, Bodø, Trondheim, Stavanger, Tromsø og Alta. Se Arbeidstilsynet.no for påmelding og informasjon om tid og sted.

Powered by Labrador CMS