Hedda Felin kommer fra Equinor til Hurtigruten Norge.

Hedda Felin ny sjef for Hurtigruten Norge

Equinor-topp Hedda Felin blir ny administrerende direktør for Hurtigruten Norge. Nå skal hun lede Hurtigrutens satsing på en av Norges mest ikoniske merkevarer.

- Jeg gleder meg enormt til å bli kjent med menneskene både i Hurtigruten og langs hele kysten. Sammen skal vi fortsette veksten og bygge videre på denne helt unike merkevaren, sier Felin.

Fra 2021 spisser Hurtigruten-gruppen de ulike delene av konsernet. Mens den internasjonale ekspedisjonscruise-satsingen skilles ut i Hurtigruten Expeditions, skal Hurtigruten Norge drive 7 spesialbygde lavutslippsskip i rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes – som Hurtigruten har drevet siden starten i 1893.  

- Dette er det råeste Norge har å by på. Gjennom flere år har vi jobbet systematisk for å bygge opp aktiviteten langs hele kysten hele året. Med Hedda ved roret, er selskapet klar for å ta neste steg. Hun går inn i det som best kan beskrives som en nesten 130 år gammel gründerbedrift, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

- Viktig jobb for hele kysten

Hedda Felin kommer fra Equinor og stillingen som leder for konsernsjefens kontor og rådgiver for konsernsjef Anders Opedal og tidligere konsernsjef Eldar Sætre.

Som administrerende direktør i Hurtigruten Norge får hun det overordnede ansvaret for det som er landets best kjente reiselivsbedrift, også utenfor Norges grenser. Med en årsomsetning på over 3 milliarder kroner er Hurtigruten Norge en motor i norsk reiseliv og en av Norges største maritime arbeidsplasser – som kombinerer nyskapende satsinger på reiseliv og miljø med nesten 130 år lange tradisjoner med unik kombinasjon av lokalpassasjerer, gods og turister i ruten langs norskekysten.

- Dette er en viktig jobb for hele kysten. Hedda har en unik bakgrunn, med en kombinasjon av operasjonell og strategisk tyngde, fokus på bærekraft og bred internasjonal erfaring. Jeg er ekstremt glad for å få Hedda med på laget, og er sikker på hun er den rette til å løfte Hurtigruten Norge inn i fremtiden, sier Skjeldam.

Hedda Felin har mer enn 14 års erfaring fra ulike lederroller på tvers av verdikjeden i Equinor. Før hun tok over som leder av konsernsjefens kontor, ledet hun Equinors olje- og gassvirksomhet på britisk sokkel var og sentral i oppbyggingen av selskapets operasjoner og tilstedeværelse i Storbritannia.

Felin har tidligere vært direktør for sikkerhet og bærekraft for Equinors globale letevirksomhet. Hun har også jobbet som konsulent og prosjektleder innenfor blant annet shipping og olje og gass før hun begynte i Equinor.

- Brenner for bærekraft

- Som resten av Hurtigruten brenner jeg for bærekraft og sikkerhet. Sammen med alle de flinke menneskene og samarbeidspartnerne både i og rundt Hurtigruten Norge ser jeg frem til å skape videre vekst. Vi skal skape enda mer aktivitet langs hele kysten, et enda bedre tilbud, og enda mer unike opplevelser for gjester fra hele verden, sier Felin.

Felin blir en del av konsernledelsen i Hurtigruten Group, og skal som resten av konsernledelsen ha sin arbeidsplass i Oslo.

I tillegg til konsernsjef Daniel Skjeldam, består konsernledelsen i Hurtigruten Group av Asta Lassesen (administrerende direktør Hurtigruten Expeditions), Torleif Ernstsen (konserndirektør finans), Ole-Marius Moe-Helgesen (konserndirektør digital, personal og organisasjon), Stine Steffensen Børke (konserndirektør salg og markedsføring), samt Hedda Felin (administrerende direktør Hurtigruten Norge).

Felin vil tiltre sin rolle som administrerende direktør for Hurtigruten Norge 1. mars 2021.

(Hurtigruten/NTB Kommunikasjon)

Powered by Labrador CMS