(Ill.foto: Colourbox)
(Ill.foto: Colourbox)

Her kommer jobbene i neste kvartal

Norske arbeidsgivere melder om positive bemanningsplaner for årets tre siste måneder. Optimismen er størst i Osloregionen, oljesektoren, bank og finans og i bygg og anlegg. – Arbeidsmarkedet fortsetter i riktig retning, sier konsernsjef i ManpowerGroup Maalfrid Brath.

Publisert

Ifølge ManpowerGroups ferske arbeidsmarkedsbarometer venter norske arbeidsgivere sesongjusterte netto bemanningsutsikter på +4 prosent i fjerde kvartal 2017. Det betyr at i de siste tre månedene i 2017 er det flere arbeidsgivere som planlegger å bemanne opp enn det er som vil bemanne ned.

– Arbeidsgiverne i vårt nasjonale nettverk sier til oss at ting ser bedre ut for hver måned som går. Optimismen sprer seg. Nøkkelsektorer som industrien og oljesektoren viser tegn på økt optimisme. Ser vi på landsgjennomsnittet har 2017 de sterkeste netto bemanningsutsiktene siden 2013, sier konsernsjef Maalfrid Brath.

Nye jobber i Stor-Oslo

I hovedstadsområdet har mange arbeidsgivere planer om å ansette flere i neste kvartal. Med netto bemanningsutsikter på 7 prosent er det de beste utsiktene for regionen på over to år.

– De siste par månedene har vi sett økt etterspørsel etter fagutdannet arbeidskraft og konsulenter fra selskaper i hele Osloregionen. Det gir nå utslag i økte bemanningsutsikter for fjerde kvartal, sier Brath.

Midt-Norge er eneste region hvor optimismen er større. Der indikerer arbeidsgiverne bemanningsutsikter på +8 prosent. Midt-Norge bevarer dermed posisjonen de har hatt som landets mest bemanningsoptimistiske region.

Jobbene kommer innenfor bank, bygg og anlegg

Blant arbeidsmarkedsbarometerets ni sektorer, er bygg- og anlegg på toppen av barometeret. Her er bemanningsutsiktene på +8 prosent. Også innenfor bank og finans-sektoren er det sterke utsikter, med +7 prosent.

– Vi er ikke overrasket over at bygg og anlegg er på topp. Sektoren har lenge hatt stor appetitt etter folk. De har iverksatt mange store prosjekter det siste året, og aktivitetsnivået ser ut til å fortsette enda en stund, sier Brath.

Powered by Labrador CMS