Kai-Ove Finvold.

Jobbsøknad på sosiale medier ga jobbtilbud

Kai-Ove Finvold slet med å finne en arbeidsgiver som ville ansette en godt voksen mann med IT-bakgrunn. Da tok ektefellen grep og publiserte jobbsøknaden hans på Facebook. Det ga resultater.

Med en lang karriere innen IT-bransjen hadde Kai-Ove Finvold utfordringer med å finne ny jobb. Etter å ha vært ansatt i over 6 år som Web og IT manager, ble han arbeidssøker i en alder av 60 år. Han opplevde at det var krevende.

- Det var dårlig respons. Det virket som om det var liten interesse i å ansette noen i min aldersgruppe, selv om jeg kunne skilte med relevant kompetanse og lang erfaring, sier Kai-Ove.

Facebook-innlegg resulterte i jobb

Heldigvis hadde ektefellen hans en kreativ løsning. Kai-Ove forteller:

- Kona mi var med i en nettverksgruppe for kvinner på Facebook, og publiserte et innlegg der hun la ved CV-en min. Hun satte spørsmålstegn ved at det tilsynelatende ikke var noen som så fordelen av å ansette en person med modenhet og erfaring fra et langt yrkesliv, og som for eksempel var ferdig med de forpliktelsene små barn fører med seg.

En av dem som fattet interesse for innlegget, var Lotti Jespersen, direktør for sertifisering i Kiwa Norge. Hun tok kontakt, og resultatet ble at Kai-Ove nå er ansatt som revisjonsleder i Kiwa, med ansvar for sertifisering for informasjonssikkerhet.

Praktisk IT-erfaring

Kai-Ove er utdannet lærer fra Høgskolen i Nesna og arbeidet i skolen i 11-12 år, før han beveget seg over i IT-relaterte jobber.

- Jeg ble tilknyttet Nasjonalt læremiddelsenter, og var en del av teamet som utviklet European Schoolnet fra grunnen av. Dette inkluderte både tekniske oppgaver, innholdsproduksjon og prosjektledelse, samt arbeid med partnere, støttespillere, medarbeidere og sponsorer, forklarer Kai-Ove, og fortsetter:

- Med base i Brüssel startet jeg mitt eget datakonsulentselskap, og hadde kunder som Nordisk ministerråd, Narom kurssenter (nå Andøya Space Education) og Norsk forskningsråd.

I Brüssel møtte Kai-Ove henne som nå er hans kone, hun med de gode jobbsøkerideene. Etter en tid flyttet familien til Norge.

- Det krevde litt overtalelse fra min side. Noe av motivasjonen var å slå seg til et sted der barna våre kunne vokse opp, leke og bevege seg fritt, forteller Kai-Ove.

Spennende møte med norsk næringsliv

Kai-Ove gir uttrykk for at det er inspirerende å begynne med sertifisering i Kiwa.

- Her er det høyt faglig nivå, og Kiwa har svært god anseelse som sertifiseringsorgan. Overgangen fra lærer- og konsulentrollen til rollen som revisjonsleder er utfordrende, men interessant. Det er gøy å besøke bedrifter, og det er særlig spennende med små gründerbedrifter som har ambisjoner om å lykkes utenlands. Det skjer mye i norsk næringsliv for tiden, fremhever Kai-Ove og tilføyer:

- Jeg har alltid sagt ja til utfordringer. Det har gitt meg mange muligheter, og jeg erfarer nå at jeg har mye å bidra med.

(kiwa/myNEWSdesk)

Powered by Labrador CMS