Patrick Hjetland, administrerende direktør i Apotera.no
Patrick Hjetland, administrerende direktør i Apotera.no

1 av 3 ber arbeidsgiver tilby hurtigtest på jobben

Hver tredje yrkesaktive nordmann sier at de skulle ønske at arbeidsgiver kunne tilby hurtigtester på jobben.

Hver femte sier også at de ville følt seg tryggere på å komme tilbake på kontoret eller jobben hvis de kunne tatt hurtigtest på jobben.

Funnet kommer fram i en ny undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av nettapoteket Apotera.no.

29 prosent av befolkningen totalt sier de skulle ønske at arbeidsgiveren tilbudte hurtigtester på jobben. Oslofolk er i høyest grad enig i utsagnet, men Trøndelag og Nord-Norge i minst grad ønsker seg hurtigtest på jobb.

– Kanskje bør arbeidsgivere, særlig i Oslo, vurdere dette som et alternativ, i hvert fall dersom de ser at dette er noe deres egne ansatte ønsker. Mange har nok savnet sosial omgang med kolleger, men fortsatt er det en del som ikke er vaksinert, og som er engstelig for risiko knyttet til Covid-19, sier Patrick Hjetland, administrerende direktør i Apotera.no.

Nettapoteket var først på markedet med den nye selvtesten, som det bare tar 15 minutter å få svar på.

Undersøkelsen viser også at 22 prosent av befolkningen sier at de ville følt seg tryggere på å komme tilbake på kontoret eller jobben hvis de kunne tatt en hurtigtest på jobben. Aller tryggest ville arbeidstakere i Agder/Sør-Østlandet følt seg med hurtigtest, der sier hele 34 prosent at de ville følt seg tryggere på kontoret med en hurtigtest.

Den nye hurtigtesten tas fra fremre del av neseboret og er derfor mer skånsom. FHI anbefaler nå bruk av test fra fremre nesebor. Hurtigtest for Covid-19 er godkjent medisinsk utstyr og CE-godkjent for det norske markedet. Ved privat bruk vil hurtigtester ikke være godkjent som offisiell dokumentasjon ved reiser.

(Apotera)

Powered by Labrador CMS