(Ill.foto: Colourbox)

Færre jobber ved siden av alderspensjonen

NYHET: 57 prosent av alderspensjonistene i alderen 62–66 år var i jobb ved utgangen av 2. kvartal 2016. Det er en nedgang på 2 prosentpoeng fra samme periode i 2015.

Publisert

– Nedgangen har sammenheng med nedgangskonjunkturen de siste årene og den økende arbeidsledigheten blant seniorer. Antall arbeidsledige over 60 år økte med 20 prosent fra juni 2015 til juni 2016, sier seksjonssjef Ole Christian Lien i NAV.

Det var 882 000 mottakere av alderspensjon ved utgangen av 2. kvartal 2016. Det er en økning på 28 000 det siste året. 90 000 personer mellom 62 og 66 år mottar nå alderspensjon. Det utgjør 32 prosent av befolkningen i denne aldersgruppen.

Hele sju av ti 62-årige alderspensjonister kombinerer pensjonen med arbeid, mens andelen synker til knappe fem av ti ved 66 år.

I aldersgruppen 67–69 år er klart færre i arbeid – om lag én av seks. Det skyldes at mange slutter i arbeid ved 67 år, og at gruppen pensjonister over 67 år også inkluderer de som har hatt overgang fra andre ordninger som uføretrygd og etterlattepensjon.

– Det er bekymringsverdig at færre jobber ved siden av alderspensjonen, sier Ole Christian Lien og legger til:

- Aldringen av befolkningen vil medføre at Norge vil mangle arbeidskraft på sikt, og høy sysselsetting blant seniorene er også nødvendig for å sikre bærekraften til pensjonssystemet framover.

(Kilde: NAV)

_______________________________________________________________

Har du leder eller HR-ansvar? Hold deg faglig oppdatert med Personal og Ledelse

- Bestill abonnement

- Last ned enkeltsider eller utgaver av bladet

- Besøk oss på facebook

- Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev

 

Powered by Labrador CMS