COLOURBOX532039---stress.jpg
COLOURBOX532039---stress.jpg

Greske ledere mest stresset

En undersøkelse fra Grant Thornton viser at greske ledere er blant de mest stressede i verden, tett fulgt av kinesiske, taiwanske, vietnamesiske og thailandske ledere.  

Publisert

Ill.foto: Colourbox.

Undersøkelsen viser til økning i stressnivå de siste 12 måneder. Øverst på listen troner greske ledere der 67 prosent har svart at de har opplevd mer stress det siste året.

60 posent av kinesiske ledere har svart det samme tett fulgt av taiwanske ledere der 57 prosent er mer stresset.

Mer ferie = mindre stress

Lavest stressnivå opplevde russiske, danske, franske, finske og nederlandske ledere. I undersøkelsen kom det klart frem at ledere som tok ut flest ferie og fridager også rapporterte om lavere stressnivå.

Til tross for turbulente tider i hele verden er økningen i stressnivået likevel den laveste siden 2005, ifølge Grant Thornton International Business Report (IBR).

Lavere stressnivå

I 2010 svarte 45 prosent av bedriftslederne på verdensbasis at de opplevde en økning i stressnivå de siste 12 månedene, mens nivået for 2011 i snitt lå på 28 prosent.

Stressnivået bland europeiske ledere gikk ned fra 40 prosent til 22 prosent fra 2010 til 2011.

Undersøkelsen er basert på intervjuer med 6 000 bedriftsledere verden over i perioden fra september til desember 2011. Norge ikke er representert i undersøkelsen, i motsetning til våre skandinaviske naboer Finland, Danmark og Sverige som alle er med.

Powered by Labrador CMS