Ingrid Finnboe Svendsenarbeidstilsynet (3).jpg
Ingrid Finnboe Svendsenarbeidstilsynet (3).jpg

Svendsen klar for seks nye år

Ingrid Finboe Svendsen er i statsråd i dag beskikket som direktør for Arbeidstilsynet for en ny seksårsperiode.

Publisert

Ingrid Finboe Svendsen Foto: Helle Hynne.

- Jeg er veldig glad for den nye tilliten og gleder meg veldig til seks nye år. Arbeidstilsynet har mange store, spennende og krevende oppgaver foran seg. Vi er nå oppe i 582 ansatte som gjør en veldig god jobb, sier Ingrid Finboe Svendsen til Personal og Ledelse.

Finboe Svendsen har vært direktør for Arbeidstilsynet siden 2005, og kom da fra stillingen som som kommunaldirektør i Trondheim kommune.

Syv satsningsområder

For kommende periode har Arbeidstilsynet syv satsningsområder.

– Vi skal jobbe med utfordringer knyttet til sosial dumping, arbeid i forhold til inkludering, muskel- og skjelettsykdommer som er økende i omfang. Vi vil jobbe med psykiske belastninger og de mer tradisjonelle utfordringer som alvorlige ulykker, dødsulykker og kjemiske stoffer som forårsaker kreft og andre sykdommer, sier hun.

Fokus på unge arbeidstakere

– Vi er en forebyggende etat og derfor vil i tillegg satse mer på unge arbeidstakere. Tallene viser at unge mennesker er mer utsatt for ulykker enn andre arbeidstakere.

Arbeidstilsynet vil i løpet av året få nye oppgaver.

– I den forbindelse ønsker vi å samarbeide i ennå større grad med arbeidsgiverorganisasjonene i tiden fremover, avslutter Svendsen.

Powered by Labrador CMS