It-sikkerhet 1
It-sikkerhet 1

Ut med e-post

For millenierne, eller generasjon Y, inngår Facebook og iPhone som en naturlig del av jobbhverdagen. Bruk av e-post er ut, mens Facebook er veien frem, sier den amerikanske teknologistrategen Gary Curtis.

Publisert

Selv om bedriftene helst ser at de ansatte ikke skal bruke Facebook i arbeidstiden kan de bli nødt til å tillate yngre arbeidstakerne bruk av sosiale medier i sitt nettverksarbeid. Ill.foto: Colourbox.com

Mange virksomheter har begrenset adgang til nettet, eller stengt muligheten for fri adgang til Facebook.

E-post er ut

Ønsker din bedrift å tiltrekke seg unge mennesker som arbeidskraft, vil SMS og sosiale nettfellesskap bli en del av arbeidshverdagen. Bruk av e-post er ut, skal vi tro den amerikanske teknologieksperten Gary Curtis.

- Om virksomheten ikke skal gro fast i det forrige årtusen, er Facebook veien frem, uttaler han til den danske avisa Urban.

Les også: Dra nytte av 80-tallsbarna

Må åpne for millenials

Den såkalte millenials-generasjonen, som er født mellom 1980 og 1995, bruker teknologi på en annen måte enn de noe eldre arbeidstakerne.

- De fleste bedrifter sperrer adgangen til sosiale fellesskap på nettet og til chat-software. Men skal de få tak i den beste arbeidskraften, må de åpne for disse verktøyene som de unge er vant til å benytte, sier Curtis.

Millenierne synes e-post er håpløst gammeldags, og foretrekker å sende SMS, en chat-beskjed eller kommunisere vis sosiale nettfellesskap som Facebook.

Les også: Trender i næringslivet mot 2020

Finn et kompromiss

Curtis advarer bedrifter mot å forhindre bruken av Facebook.

- De unge vet hvordan man kommer seg utenom slike restriksjoner, blant annet ved å benytte egne små modem som gjør det umulig for en it-avdeling å bestemme hva som skal tillates og ikke.

Teknologistrategen anbefaler virksomhetene å finne et kompromiss mellom sikkerhet og adgangen til software og sosiale fellesskap på nettet. De må også finne ut av hvilken type hardware de unge vil bruke, som for eksempel iPhone.

Curtis mener millenierne vil være en uvurderlig arbeidskraft, spesielt i globale virksomheter:

- De har et instinkt for samarbeid på kryss og tvers, og det er noe mange virksomheter har forsøkt å lære sine ansatte i årevis.

(kilde: www.arbeidsmiljo.no)

"
Powered by Labrador CMS