skolebok_colourbox
skolebok_colourbox

Kraftig lønnshopp med etterutdanning

Etterutdanning gir en gjennomsnittlig lønnsøkning på hele 36 prosent, viser ny undersøkelse.

Publisert

Det kraftige lønnshoppet kommer frem i Handelshøyskolen BIs siste arbeidsmarkedsundersøkelse for etter- og videreutdanning.

Mange sponses

Og alle studieretningene gir tykkere lommebok. Mens den gjennomsnittlige lønnsøkningen eksklusiv bonus og provisjon er på 36 prosent, ligger den på 40 prosent når dette inkluderes.

- De som etter- og videreutdanner seg er ofte personer som arbeidsgivere ønsker å satse på, og mange sponser dessuten medarbeidernes utdanning, sier Glenn Ruud, studiesjef ved Handelshøyskolen BIs lederutdanning.

Gir nisjekunnskap

Å sette seg på skolebenken i godt voksen alder vitner om ambisjoner og stå-på-vilje, noe som også gjerne belønnes med høyere inntekt, ifølge Ruud.

- Mange av studentene får dessuten nisjekunnskap som er svært attraktiv på arbeidsmarkedet. I dagens marked er arbeidsgivere nødt til å tilby gode betingelser for å beholde de beste medarbeiderne, sier Ruud videre.

Gjennomsnittlig årslønn for etter- og videreutdanningsstudentene:

• Før studier: 423.244 kr• Etter studier: 576.082 kr • Økning i kr: 152.838 kr

Med provisjon og/eller bonus:

• Før studier: 457.836 kr• Etter studier: 638.816 kr • Økning i kr: 180.980 kr

Undersøkelsen ble gjennomført i april 2008, blant studentene på Master of Management, MBA, Executive MBA, Bachelor of Management og Executive Master in Energy Management.

Nesten alle - 91% - oppgir at de har fått høyere årsinntekt og flere frynsegoder som et resultat av utdanningen.

Powered by Labrador CMS