ung sjef

Lønn lokker unge til å bytte jobb

Unge arbeidstakere bytter jobb for å få høyere lønn, mens eldre kolleger bytter jobb for å få en roligere og mindre stresset hverdag, viser en dansk undersøkelse.

Publisert

Undersøkelsen som viser at mennesker i ulike livsfaser trenger ulik lokkemat for å la seg friste til å skifte beite, er utført i Danmark for Adecco, skriver Teknisk Ukeblads nettutgave.

1023 personer med ulik utdanningsbakgrunn i alderen fra 20 til 60 år er spurt om hvilke faktorer de legger mest vekt på når eller hvis de skal bytte jobb.

" Unge: Mer lønnI aldersgruppen fra 20 til 29 år svarer 54 prosent at de legger mest vekt på lønn ved et jobbskifte. I tillegg betyr utfordrende arbeidsoppgaver og muligheten til personlig utvikling mye.

Les også: Unge ledere er lojale

Les også: Tilrår "omvendt" karriereløp

" Eldre: Mindre stressI aldersgruppen fra 50 til 60 år, deriomt, sier 33 prosent at de vil vurdere å bytte jobb dersom den de har blir for stressende.

Uansett alder kommer inntrykket av godt arbeidsmiljø, god kjemi med daglig leder og fleksible arbeidsforhold høyt opp på lista over kriterier som kan få en arbeidstaker til å bytte jobb.

Les også: Mangler seniorstrategi

"
Powered by Labrador CMS