julenisse (normal bredde)
julenisse (normal bredde)

Arbeidsledige utleienisser

Ledigheten er rekordlav, men det finnes et sesongbetont unntak på et glødende arbeidsmarked: Svært mange julenisser er uten jobb.

Publisert

Ti av de drøyt seksti bemanningsbyråene i Norge sysler med formidling av julenisser. Det har fagsjef i NHO Service, Even Hagelien, funnet ut.

I øyeblikket er det for mange nisser i markedet

- Foreløpig er etterspørselen etter nisser mindre enn tilbudet, men vi tror interessen vil ta seg opp når vi nå nærmer oss sensongtoppen, sier Hagelien ifølge det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

Lite marked - kort sesong

Han fastslår det selvfølgelige:

- Nissemarkedet er ganske lite og sesongen er kort.

Håpet er at juletrefestene i januar kan gi et oppsving i etterspørselen.

Julenisseformidling er et relativt ukjent fenomen i Norge. NHO Service tror det handler om manglende markedsføring.

- Vi tror etterspørselen etter nisser vil øke hvis flere får vite at bemanningsbyråene driver med dette. Julenissemarkedet har stort potensial, sier Hagelien.

Likestilt nisseformidling

I Bergen har Adecco formidlet flere nisser som skal bytte på å stå i et butikkvindu og danse og vinke til folk som går forbi. Alle nissene der er jenter med erfaringfra teate, sang og musikk.

- Vi diskriminerer ingen, men leverer den best kvalifiserte kandidaten uavhengig av kjønn, alder og nasjonalitet. Så eldre menn med langt, hvitt skjegg må finne seg i å stille på lik linje med yngre jenter, sier informasjonssjef Anne Lene Johnsen i Adecco.

Powered by Labrador CMS