Personal og Ledelse 4/2019 er ute nå

PAPIRUTGAVEN: Mange arbeidsgivere overselger jobben når de søker nye medarbeidere. – Mens arbeidsgiveren på sin side kan sjekke den informasjonen som jobbsøkeren gir, har jobbsøkeren begrensede muligheter for å korrigere et feilaktig inntrykk gitt av arbeidsgiveren, sier Frode Hübertz Haaland som er førsteamanuensis ved Høgskolen i Østfold. Se hva du kan lese om i Personal og Ledelse 4/2019.

Publisert

Leder: Skap realistiske forventninger hos jobbsøkerne
«Hvis det er et stort gap mellom det man har blitt forespeilet i rekrutteringsprosessen og det som faktisk møter en som nyansatt, vil resultatet bli skuffelse og motivasjonstap – og mange vil raskt begynne å se seg om etter en ny arbeidsgiver.»

Er du ærlig nok mot jobbsøkerne?
Mange arbeidsgivere overselger jobben når de søker nye medarbeidere. Dermed skaper de urealistiske forventninger som ikke innfris. Det kan slå hardt tilbake på dem selv. Er det på tide å innse at ærlighet går begge veier?

5 sentrale aspekter ved Realistic Job Preview
Det er fem viktige aspekter som skiller Realistic Job Preview (RJP) fra en vanlig informasjonsutveksling mellom jobbsøker og rekrutterer og som får betydning for jobbsøkerens forventninger.

Fortell hva dere er gode på – men fortell sannheten
– Selvfølgelig skal arbeidsgivere fortelle hva de er gode på når de rekrutterer nye medarbeidere, men vær realistisk og fortell sannheten, sier Mads Wildhagen i Academic Work.

Hos Seniorvikarene er alle vikarene over 55 år
Seniorvikarene er bemanningsbyrået for deg som vil ha godt voksne medarbeidere med lang og bred erfaring. Den nedre aldersgrensen er 55 år.

– Vi trengte en vikar med erfaring og trygghet
Swedbank måtte ha en selvstendig og erfaren vikar da assistenten til adm.dir. skulle ha permisjon. Derfor valgte de Seniorvikarene. Digitalisering handler om å gjøre ting enklere og jobbe smartere Det var HR som var pådriveren da konsulentselskapet Qvartz skulle digitalisere interne prosesser.

Å lede virtuelle team:
4 måter å øke engasjementet på når teamet ikke møtes ansikt til ansikt

Tidligere møttes medarbeidere stort sett daglig på jobb. Nå har nye teknologiske løsninger ført til at flere team møtes virtuelt. Det mange ledere i den digitale tidsalder spør seg er: Hvordan jobber jeg bedre sammen med mitt virtuelle team?

Slik kan ledere forebygge anklager om trakassering
Ledere må noen ganger irettesette medarbeidere som ikke fungerer i jobben. Hvordan unngår man at legitime irettesettelser blir oppfattet som trakassering?

Lagring og sletting av advarsler etter nytt personvernregelverk
EUs personvernforordning (GDPR) og tilsynsmyndighetenes praktisering av regelverket reiser nye utfordringer som arbeidsgiver må forholde seg til i fremtidig personaloppfølging og personalforvaltning.

HR-teknologi
HR i skyen, en start – ikke et mål
De aller fleste selskaper som har byttet HR system det siste tiåret, har valgt å legge HR ut i skyen. Dette betyr at de i stedet for å installere systemet på en server i bedriften, velger å kjøpe tilgang til et system i skyen som eies og driftes av leverandøren. Alle leverandørens kunder benytter det samme systemet, men har sitt eget oppsett av systemet,og selvsagt også sitt eget område for sine data slik at kun de har tilgang til sine data. Det er mange fordeler med slike løsninger.

Psykologene
Should I Stay or Should I Go?
Tittelen på denne teksten refererer til punkrockgruppa The Clash sin hit fra 1981. En tekstlinje som på pønkete vis ropes ut av vokalist Mick Jones’ strupe med en herlig blanding av kraft og fortvilelse. Skal jeg bli eller skal jeg gå?

Advokatene
- Kan jeg jobbe 150 prosent?
- Utløser oppsigelse av permitterte lønnsplikt i oppsigelsestiden?
- Hva er de økonomiske konsekvensene ved å permittere?
- Kan vi forlenge prøvetiden på grunn av feriefravær?
- Tok ikke ut ferie på grunn av sykdom i fjor – kan han ta den nå?
- Må stillinger utlyses for begge kjønn?

Lønn og personvern
- Flybonuspoeng
- Innsyn i kjørebok

Aktuelt
Flere sider med bransjenyheter, tips og råd.

HR-guiden
Nyttige kontakter for deg som jobber med HR og ledelse.
Nettutgaven finner du her

HR-nytt
Et nyhetsbrev fra HR Norge

Personal og Ledelse kommer ut 8 ganger årlig og er Norges ledende tidsskrift for ledere med personalansvar. Bladet gir lett forståelig fagstoff, aktuelle temaer, metodebeskrivelser og gode råd om ledelse og utvikling av bedriftens viktigste ressurs; medarbeiderne.

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Bli bedre kjent med bladet

Personal og Ledelse kommer ut 8 ganger årlig og er Norges ledende tidsskrift for ledere med personalansvar. Bladet gir lett forståelig fagstoff, aktuelle temaer, metodebeskrivelser og gode råd om ledelse og utvikling av bedriftens viktigste ressurs; medarbeiderne.

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Bli bedre kjent med bladet

Powered by Labrador CMS