Arne Gregersen (65) har jobbet med bemanning og rekruttering i nesten hele sitt yrkesliv. I 2014 grunnla han Seniorvikarene.

Hos Seniorvikarene er alle vikarene over 55 år

Seniorvikarene er bemanningsbyrået for deg som vil ha godt voksne medarbeidere med lang og bred erfaring. Den nedre aldersgrensen er 55 år.

Publisert

- Vi er det eneste vikarbyrået for merkantil sektor som kun satser på seniorer, sier daglig leder og gründer Arne Gregersen i Seniorvikarene.

Arne Gregersen (65) har jobbet i bemanningsbransjen i nesten hele sitt yrkesaktive liv og Seniorvikarene er et bemanningsbyrå av det tradisjonelle slaget.

- Vi er et lite og personlig byrå og legger stor vekt på tett oppfølging både av vikarer og oppdragsgivere, forteller han.

Selskapet ble etablert i 2014 og leier ut vikarer hovedsakelig til kontorjobber, men også noe til butikk og lagerarbeid. Alle vikarene er 55 år eldre og har lang og bred erfaring fra yrkeslivet.

- Fordelen med å bruke en seniorvikar er at du får en voksen person med mye arbeidserfaring. Dagens 60 åringer er oppegående innen data og kan gjøre en like god jobb som en på 30, sier han.

Et viktig samfunnsansvar

De siste årene har det vært stort fokusert på betydningen av at flere seniorer blir stående lengre i jobb. Samtidig opplever nok mange som blir arbeidsledige i godt voksen alder, at høy alder ikke en er fordel når man søker jobb.

- Mange av de som jobber hos oss har vært nødt til å gå når arbeidsgiveren har nedbemannet eller gått konkurs. Noen har nok takket ja til en sluttpakke i den tro at det skulle gå greit å få seg en ny jobb, men det er ikke så lett når du er over 55. Vi har eksempler på folk som har veldig god arbeidserfaring, men som har søkt og søkt uten å få ny jobb.

- Oppdragsgivere som leier inn vikarer fra oss tar et samfunnsansvar. De bidrar til at flere godt voksne får bli lengre i arbeidslivet, sier Gregersen.

Per i dag har Seniorvikarene rundt 850 jobbsøkere i basen.

Stor konkurranse

Mange store selskaper og offentlige virksomheter har rammeavtaler med bemanningsbyråer. Problemet for mindre bemanningsbyråer, som Seniorvikarene, er ofte å få en fot innenfor. De fleste kundene er per i dag små og mellomstore virksomheter i privat sektor. Ifølge Gregersen er kundene ofte opptatt av å få et større mangfold i virksomheten. Eldre er en sterk kjøpergruppe og det er viktig å ha medarbeidere som forstår kundenes behov.

Må ansette fast

Vikarene har krav på fast ansettelse i bemanningsbyrået. Det er en utfordring når man leier ut seniorer.

- Som bemanningsselskap blir vi betraktet som et selskap med permanent behov for arbeidskraft. Det betyr at vi må ansette fast de som jobber for oss og de skal ha en fast garantilønn selv om de ikke er ute i oppdrag hele tiden. Det er en stor utfordring for oss. I et bemanningsbyrå med unge arbeidstakere vil vikarene lettere kunne finne annen jobb hvis bemanningsbyrået ikke klarer å finne noe. Men det er ikke like enkelt for eldre arbeidssøkere. Politikerne sier at vi skal satse på godt voksne, men realiteten er at arbeidsgiverne helst ansetter yngre medarbeidere, sier Gregersen.

Mange får fast jobb

Relativt mange av vikarene får også fast jobb hos oppdragsgiverne. Gregersen anslår at det dreier seg om minst 10 prosent av vikarene.

- Den eldste vi har formidlet som fikk fast jobb var en dame på 65. Den siste var en dame på 60 år som hadde gått to år arbeidsledig.

I utgangspunktet blir vikarene leid inn fordi det er et reelt behov for vikarer, men det kan åpne seg muligheter hvis den fast ansatte ikke kommer tilbake til stillingen eller fordi vikaren får tilbud om en annen jobb i virksomheten.

- Det er mer uforpliktende for arbeidsgiveren å leie inn en senior fra et vikarbyrå. Da er det nok flere som kan tenke seg å bruke en litt eldre person enn de i første omgang så for seg i stillingen. Det gjør at seniorene får mulighet til å vise hva de er gode for og mange arbeidsgivere får seg nok en aha opplevelse.

Vi ønsker våre  lesere en riktig god sommer. I løpet av sommeren vil vi presentere noen av artiklene som har stått på trykk i Personal og Ledelse det siste året.

For å abonnere kan du trykke  på  lenken abonner på Personal og Ledelse

Powered by Labrador CMS