Sommerens Personal og Ledelse på vei!

Få med deg Martin Sundbys historie om hvordan han overvant frykten etter hjerteproblemene for litt over ett år siden. Les også om hvordan Gjensidige sikrer seg et godt beslutningsgrunnlag for innkjøp av utstyr til nytt hovedkontor. Få med deg hva Frederic Hauge har lært mest av som leder for Bellona gjennom 25 år.  

Publisert

Tilbake i toppform

For mindre enn ett år siden ble livet til toppidrettsutøver Martin Johnsrud Sundby snudd opp ned på et øyeblikk. Langrennsløperen med både VM-gull og OL-sølv på merittlisten var ute på en av sine lange treningsturer alene i Nordmarka ved Oslo. Helt uventet fikk han hjerteproblemer og ble fraktet til sykehus i ambulansehelikopter. Den dramatiske opplevelsen satt dype spor og kunne ha satt en stopper for en stor idrettskarriere. Likevel ble årets sesong hans beste noen sinne. Vi har møtt Martin og hans mor, psykologen Gro Johnsrud Langslet, som forteller om veien tilbake på rett spor.

På flyttefot med Gjensidige

Mange virksomheter opplever at flytting er en svært omfattende prosess som involverer hele organisasjonen på godt og vondt. Vi har kommet til andre del i serien På flyttefot med Gjensidige, der vi følger forsikringsselskapet når de flytter fra tradisjonelle lokaler og tilvendte arbeidsformer på Lysaker, til åpne kontorlandskap og nye arbeidsmåter i nybygget i Oslo sentrum.

Å si JA og NEI er det enkleste i verden – eller?'

Psykolog og forfatter Guro Øiestad er gjesteskribent i denne utgaven av Personal og Ledelse. Hun tar for seg det som i utgangspunktet er det enkleste begrepsparet for menneskelig kommunikasjon: Ja og Nei. At vi klarer å si ja og nei når det er riktig for oss, er grunnleggende for hvordan vi har det. Likevel er ikke det så enkelt, blant annet fordi det har sammenheng med vår selvfølelse. Derfor sier vi ofte ja og nei til ting i livet på et litt puslete vis. Heldigvis er det mulig å trene seg på å si store JA og NEI, i tråd med våre egne behov og verdier.

Du må utfordre deg selv som leder

Fredric Hauge grunnla Bellona som ung tjueåring i 1986. I løpet av årene som har gått har han stått i stormen mange ganger, alltid på barrikadene for miljøet. Det har også lært ham mye om ledelse. Og hva er hans beste råd til ledere som møter tøff motstand?– Noen ganger må du bare stå i det og si at dette bestemmer jeg, svarer miljøforkjemperen. God lesning i sommer!

Powered by Labrador CMS