0715-personalogledelse
0715-personalogledelse

Personal og Ledelse 7/2015

Alle som ønsker en karriere i Storebrand blir sjekket før ansettelse. Jo mer betrodd stillingen er, desto grundigere sjekkes kandidaten.

Publisert

Her er et lite innblikk i hva du kan lese mer om i Personal og Ledelse nr 7/2015:

Leder: Sjekker jobbsøkerne grundigere«De siste årene har det blitt et gradvis større fokus på bakgrunnssjekk av jobbsøkere. Dette skyldes både økt mediefokus på temaet, en tilvekst av virksomheter som tilbyr bakgrunnssjekker og at virksomhetene selv har sett behovet for dette.»

Slik bakgrunnssjekker de hos: - Storebrand - Skatteetaten - Statsbygg- Tine

Bakgrunnssjekk er et gravearbeidMange norske virksomheter bruker profesjonelle sikkerhetsfirma for å gjøre en grundig sjekk av finalekandidaten. Men hva gjør disse selskapene når de sjekker kandidatene?

Dette sjekker proffene

Stoler ikke blindt på jobbsøkerneNorske arbeidsgivere tar færre sjanser når de ansetter nye medarbeidere. Trenden er at flere sjekkes grundigere enn før.

Flere funn i KRISINO-rapportenKriminalitets - og sikkerhetsundersøkelsen i Norge viser flere interessante funn om norske arbeidsplasser.

Outplacement og karriereomstilling: Hjelp til et nytt veivalg i livetNår bedriftene omorganiserer eller reduserer staben står mange ansatte ovenfor et nytt veivalg karrieremessig. I dårlige nedbemanningsprosesser kan bedriftens ettermæle stå på spill.

I tøffe tider:- Vern om talenteneNedbemanning og omstilling kan skremme de flinkeste hodene i bedriften. Forutsigbarhet og trygghet er viktig for å unngå at bedriftens talenter forsvinner ut i samme prosessen.

Fast program i GjensidigeForsikringsselskapet har i årevis satset stort på talentutvikling og kompetanseheving hos eksisterende medarbeidere. I forbindelse med omstilling får de ansatte tilbud om videre karrierehjelp.

En god nedbemanningsprosess For at en nedbemanning skal være vellykket, er det avgjørende at virksomheten har forholdt seg lojalt til arbeidsmiljølovens regler. Kravet om saklighet og om en forsvarlig prosess står sentralt.

Sett den sykmeldte i sentrumDepresjon er en sykdom som rammer mange. Ofte medfører det langvarige sykmeldinger. For å hjelpe den sykmeldte tilbake til jobb må man ta hensyn til individuelle behov.

Arbeidspsykologiske tester: – Sertifisering er blitt en nødvendighetI dag er hele 18 arbeidspsykologiske tester som blir brukt i rekrutteringsarbeidet, utvelgelse og utvikling sertifisert av DNV GL. Det utgjør en markant økning fra tidligere år.

18 sertifiserte arbeidspsykologiske tester Vi gir deg den komplette listen over tester som er sertifisert per oktober 2015.

Friminutt med Kjersti Løken Stavrum– Gi ros for gode ideer, da får du enda flere! Kjersti Løken Stavrum brant seg som ung journalist. Sjefen snappet hennes gode ide og ga den til en kollega. – Da lærer du fort at det ikke er slik du bygger opp under ansatte og deres motivasjon i arbeidet, sier hun.

Psykologene:Å lede nedbemanningerMange bedrifter er i disse dager nødt til å redusere sin arbeidsstokk. Arbeidsledigheten stiger, og i flere bransjer er det krevende tider. Svært få blir ledere for å fortelle sine medarbeidere at de mister jobben. Oppgaven er ubehagelig, men det er viktig å gjøre den skikkelig.

Jus og ledelse: - Året går mot slutten - Ferie og fridager til gode- Pleie av nærstående

Advokaten svarer: - Kan vi alkoteste medarbeideren? - Har brukt for mange egenmeldinger - Oppsigelse ved tap av førerkort - Krever fortrinnsrett etter nedbemanning- Hvor mye kan vi vektlegge det personlige inntrykket ved ansettelser?

Lønn og pensjon: - Ansatt leier bil fra arbeidsgiver - Kan vi som arbeidsgiver dekke noen av arbeidstakers flyttekostnader?- Reiseforsikring som dekker både jobb- og privatreiser: Blir alt skattepliktig?

Aktuelt - Nyheter og tips Hanne Tømta fikk pris for godt lederskap Store forskjeller i arbeidsledigheten Foretrekker godt voksne Ansattes utseende kan påvirke kundenes valg Flere seniorer på sosiale medier Utbrenthet øker sannsynligheten for depresjon Deprimerte blir ofte uføretrygdet Terroren rammet også de som ikke var på jobb Populær app for statsansatte God ergonomi bevarer arbeidsevnen Ledere må ha en bevisst holdning til sikkerhet Arbeidsklima påvirker helse og produktivitet Må tenke langsiktig i rekrutteringen Ta en pause før du går tom Tonefallet avgjør hva du egentlig sier Familiebakgrunn har stor betydning for barns helseGod planlegging gir resultater

HR-NyttNyheter fra HR Norge

PersonalmarkedetBedriftsoversikt

Powered by Labrador CMS