0711-Personal-lav01.jpg
0711-Personal-lav01.jpg

Nytt blad på vei - Jobbtrim gir bedre helse

Trening på jobben skal være enkelt og gøy! Det mener de to velkjente treningsekspertene Dag Otto Lauritzen og Kari Jaquesson.  Les også om hvorfor du bør ta jobbstress på alvor, og hva Melodi Grand Prix general Per Sundnes mener om motivasjonsseminarer.

Publisert

Wenche Fredriksen var kvinnen som mestret alt. Så møtte hun veggen. Veien tilbake ble lang og krevende.

– Husker du IKEA-reklamen med den karrierekvinnen på høygir: ”Hei vennen. Kjøp melk og brød, Bonzo er død, jeg er gravid”. Der har du meg! Akkurat slik var jeg, sier Wenche Fredriksen.

I etterpåklokskapens lys kan hun le av det, men hun har vært gjennom en livskrise som hun ikke unner noen andre.

Friminutt med Per Sundnes:

I MGP er det enkeltindivider som presterer på scenen, hva gjør du for at de skal prestere maksimalt?

– Det er vel den størst misforståelsen, men en del av illusjonen og magien i fjernsynuniverset. Bak hver artist er det et helt team som har jobbet med regi, lyd, lys, kostyme, hår, sminke, videoinnslag, koreografi osv. Dette vises når artistene leverer, og tro meg, som general så sørger jeg for at de kjenner fagfolkene bak. Dette kommuniseres ofte og da blir prestasjonene ofte bedre, sier Per Sundnes til Personal og Ledelse.

Integreringsfabrikken - Plaza Hotell:

Radisson Blu Plaza Hotell i Oslo rager høyt med sine 37 etasjer. Stort mangfold i etnisk bakgrunn, religion, språk og arbeidserfaring gjør det til en arbeidsplass med stor takhøyde på flere måter.

I korridorene på Radisson Blu Plaza hotell i Oslo svirrer det på svensk, spansk, filippinsk, fransk, engelsk og norsk. Av 350 hotellmedarbeiderne har rundt 100 ansatte utenlandsk bakgrunn. Det gir hotellet mange fordeler, men det betyr også at de av og til kan møte på noen tøffe utfordringer.

– Det mest grunnleggende i integreringsarbeidet er å skape en “vi” følelse hos samtlige ansatte. Spesielt viktig blir det når så mange ulike nasjonaliteter skal ro i samme båt, i samme retning, sier hotelldirektør Tarje Hellebust.

Tema: Helse og arbeidsmiljø:

– Norge ligger på toppen av mange gode statistikker i europeisk sammenheng,men også statistikken for vektøkning. Vi blir større fordi vi er inaktive, det betyr at vi må bevege oss mer, sier den tidligere toppsyklisten til Personal og Ledelse.

Dag Otto Lauritzens mål er å få flest mulig ut av sofaen og over dørstokken. Trening på jobb kan være en god start.

– Mange sliter med at de ikke får tid til å trene. Derfor er det ekstra viktig å sørge for lavterskeltilbud til alle ansatte. Det må være gøy og det må være enkelt, da kan du oppnå store fordeler, sier Dag Otto.

For å få medarbeiderne over aktivitetsterskelen er det viktig at de ansatte ikke opplever et tilbud om aktivitet som et krav eller press på arbeidsplassen, mener treningsguren Kari Jaquesson. – Når det er sagt synes jeg det er greit at man forventes å ta vare på sinegen helse som et ledd i lojaliteten til arbeidsplassen, slik man forventes å ta vare på utstyret man bruker i jobben. Den viktigste ressursen i de fleste bedrifter er menneskene som jobber der, så hver enkelt har et ansvar om de vil bedriftens beste.Tenk sikkerhet i rekrutteringsprosessen:Til tross for at det finnes enkle metoder for å sjekke jobbsøkernes dokumenter er det kun tre av ti som foretar en grundig bakgrunnssjekk. Det gir grunn til bekymring mener Arne Røed Simonsen i Næringslivets Sikkerhetsråd.

Powered by Labrador CMS