Johansen-og-Lome-kontor.jpg

Inspirerende flytting for Microsoft

Da Microsoft skulle flytte 240 medarbeidere sto inspirasjon og positiv mental fokus på dagsorden. - Vi ville bruke flytteprosessen til å forsterke det vi allerede er gode på, sier HR-direktør Grete Johansen.

Publisert

- Vi ville bruke flytteprosessen til å forsterke det vi allerede er gode på, sier HR-direktør Grete Johansen. I bakgrunnen Ellen Kristine Lome.

Det er mye som kan skape konflikter rundt en flytteprosess. Men da 240 ansatte i Mircosoft Norge skulle over i nye lokaler fordi de trengte merplass, skjedde det uten stor dramatikk.

Flyttet rett over veien

Det var ingen nedbemanning, omorganisering eller flytting til mindre sentrale strøk. De flyttet bare rett over veien, til den andre siden av E18 ved Lysaker utenfor Oslo. Arbeidsplassene er litt mindre, men de har fått flere møterom og stillerom.

Åpent kontorlandskaphar de flere års erfaring med, så heller ikke det har vært et betent tema i denne omgang. Kort og godt kunne HR-direktør Grete Johansen og resten av ledelsen slått seg til ro med at flyttingen ikke var mye å krangle om, og latt det bli med det. Men de tenkte omvendt: Hvordan gjør vi flyttingen til en positiv opplevelse også mentalt?

Kaffebaren er en viktig uformell møteplass. Her tar Karl Bjarne Westbye fem minnuter med dagens avis og en kopp kaffe.

Engasjerte medarbeiderne

– Jeg tror at vi har klart å bruke flyttingen til å forsterke arbeidsmiljøet og endre interne arbeidsprosesser og rutiner til det bedre, sier HR-direktør Grete Johansen.

Hun får støtte av markedsdirektør Ellen Kristine Lome, som også har vært sentral i forbindelse med flyttingen.

– Kontoret skal være et inspirerende sted å komme til både for kunder, partnere og ansatte. Derfor engasjerte vi alle ansatte for å finne ut hvordan vi skulle nå dette målet. Vi spurte dem rett og slett: Hva er det som inspirerer oss?

På broen ut til takterassen er det hengt opp hvilestoler i taket. - Her kan man ta fem minutter, nyte utsikten og la tankene fly, sier markedsdirektør Ellen Kristine Lome.

Ved å knytte undersøkelsen til den pågående flytteprosessen skapte de et positivt ”dette angår meg”-engasjement i forhold til den nye arbeidsplassen. Samtidig kunne resultatene brukes og synliggjøres nettopp fordi virksomheten skulle inn i nye lokaler.

Et møterom kan være så mangt. Disse sofa-møterommene har høye kanter som skjermer mot støy, og skaper en lukket ramme rundt møtet.

Fokus på arbeidsmiljø

Microsoft Norge har de siste seks årene tatt førsteplassen fire ganger på Great place to work sin kåring av Norges beste arbeidsplass – blant annet i 2008 og 2009 – selv om flyttingen skjedde høsten 2008.

– Vi har en prestasjonskultur, men jeg vil beskrive som en sunn prestasjonskultur. De ansatte skal trives ogsynes at det er morsomt å gå på jobb. Da er det viktig at man er inspirert, sier Grete Johansen.

Les hele reportasjen i Personal og Ledelse nummer 5/2009. Får du ikke bladet i posten kan det kjøpes her, eller bestille et abonnement her.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

"
Powered by Labrador CMS